A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Онлайн кредитування: як не потрапити у пастку

Сьогодні рекламні оголошення майорять великою кількістю пропозицій від фінансових установ щодо можливості швидкого і без зайвих зусиль отримання онлайн кредиту, а попит на такі пропозиції лише зростає. Маючи вдома комп’ютер чи будь-який електронний пристрій з доступом до мережі Інтернет можливо легко оформити споживчий кредит в онлайн режимі.

11:14:43 18.02.2021

Берете споживчий кредит? На що звернути увагу

Ви плануєте купити ноутбук, пральну машину чи телевізор, а потрібної суми не вистачає? Споживчий кредит – це вихід із такої ситуації. Банк позичить вам кошти на певний термін під певний відсоток. Споживчий кредит – це кошти, які позичає вам банк на певний час для купівлі якогось товару або оплати певної послуги. Та перш ніж іти до банку, дізнайтеся про його повну вартість та всі умови.

11:12:59 18.02.2021

Кібербулінг: як не стати жертвою кіберагресора

В час стрімкого розвитку інформаційних технологій зростає й рівень загрози для їх користувачів, особливо вразливі – діти, оскільки  не всі вони знають про правила безпеки в Інтернеті, а також про загрози та реальність їх наслідків у мережі. Тому, діти можуть стати жертвою кібербулінгу. Кібербулінг — це знущання, приниження, агресивні напади, які здіи?снюють за допомогою різних гаджетів (зокрема телефонів), з використанням інтернету, будь-яких електронних (цифрових) технологіи?.

14:30:46 11.02.2021

Питання визнання права на земельну частку (пай)

Непоодинокими є випадки звернень громадян міста та району до відділу «Полонське бюро правової допомоги» з питанням визнання права на земельну частку (пай). Зокрема, це працівники колишніх сільськогосподарських підприємств району, які при розпаюванні земель з тих чи інших причин не отримали сертифікатів на земельні ділянки. Що ж робити в такому випадку?

14:22:54 05.02.2021

Як захиститися від погроз колекторів

Неспроможність виконувати фінансові зобов’язання з валютних кредитів спричинена різким зростанням курсу іноземної валюти, а з гривневих кредитів – через зменшення доходів у час епідемії коронавірусної інфекції, призвела до катастрофічного падіння платоспроможності позичальників кредитно-фінансових установ. Як наслідок – виникає прострочена заборгованість, судовий процес та примусове стягнення боргу або тривале спілкування з колекторами, які не завжди коректно наполягають повернути борг. Як захистити себе від неправомірних дій колекторів?  

14:20:28 05.02.2021

Чи повинен покупець квартири сплачувати борги попередніх власників?

Тема укладення договорів купівлі-продажу майна завжди була актуальною для населення. Про нюанси, на які варто звертати увагу покупцям квартири аби не потрапити у пастку. Досить поширеною є ситуація, коли підприємства, які надають комунальні послуги: змушують нових власників нерухомості погашати борги «за попередніх власників»; включають цю заборгованість до особового рахунку нових власників; відмовляються укладати з власниками нові договори про надання житлово-комунальних послуг.

14:18:19 05.02.2021

Розв’язання спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини

Відповідно до статті 160 Сімейного кодексу України місце проживання дитини, яка не досягла 10 років, визначається за згодою батьків. Місце проживання дитини, яка досягла 10 років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини. Якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла 14 років, визначається нею самою.  

14:14:10 05.02.2021

Укладання та внесення змін до договору оренди землі

Договір оренди землі — це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства (ст. 13 Закону України «Про оренду землі»).

13:12:03 19.01.2021

Як отримати компенсацію, якщо травмувалися на вулиці під час ожеледиці

Чи може людина, яка послизнулась і травмувалась на вулиці, отримати компенсацію за свої забої і переломи? Хто повинен нести відповідальність за стан доріг? Про те, як діяти у випадку, коли Ви зазнали травми на вулиці та як відшкодувати шкоду і притягнути винних до відповідальності. Конституцією України передбачено, що кожному гарантується право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Кожен має право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.

09:57:18 19.01.2021

Інформація про проведену відділом «Полонське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги роботу за 2020 рік

Протягом року відділом «Полонське бюро правової допомоги» забезпечено належний рівень роботи з надання безоплатної правової допомоги особам, що її потребують, а саме: - прийнято 670 осіб, з них 53 особи звернулось за отриманням вторинної правової допомоги, що передбачає складення документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів осіб в суді. За категорією питань, з якийми начастіше громадяни звертаються за правовою допомогою, є питання з сімейного, спадкового, пенсійного та земельного права. Зокрема питання щодо розміру та порядку стягнення аліментів на утримання дітей, стягнення заборгованості по аліментах, розірвання шлюбу, підстави розірвання договорів оренди земельних ділянок, вирішення земельних спорів, порядок оформлення спадкового майна, строки для прийняття спадщини, проведення перерахунків розміру пенсій. 

13:15:49 04.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь