A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Система надання безоплатної правової допомоги інформує

1) Підвищення пенсій та соціальна підтримка громадян 2) Права внутрішньо переміщених осіб під час карантину, запитання та відповіді 3) Гарантії у сфері судочинства під час карантину 4) Заборгованість з комунальних послуг під час карантину 5) Адміністративна відповідальність за порушення правил під час карантину 6) Повноваження органів місцевого самоврядування під час карантину 7) "Податкові канікули" під час карантину 8) Гарантії соціальних прав під час карантину 9) Гарантії трудових прав під час карантину

14:34:02 14.04.2020

Система БПД призупиняє прийом громадян і надає правову допомогу дистанційно

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину система безоплатної правової допомоги призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги. У цей період система БПД надаватиме правові послуги дистанційно. Ці заходи передбачені наказом Координаційного центру з надання правової допомоги від 20 березня №128-аг «Про організацію роботи з громадянами на період карантину».

15:05:40 27.03.2020

Запобігання та протидія гендерному та домашньому насильству

Гендерне насильство – це насильство, яке чиниться над особою тому, що вона належить до тієї чи іншої статі. Переважна частина гендерного насильства чиниться чоловіками над жінками. Метою гендерного насильства, як і будь – якого іншого насильства, є прагнення до домінування і контролю поведінки. Гендерне насильство має форми фізичного, сексуального економічного, а також психологічного приниження, яке здійснюється шляхом експлуатації, дискримінації, погроз і репресій. Сім’я є головним місцем гендерного насильства. У родині відбувається насильство фізичне, психологічне, сексуальне.

16:33:25 17.03.2020

Встановлення факту родинних відносин

У пошуках захисту та отримання безоплатної правової допомоги до відділу «Полонське бюро правової допомоги» звертається чимало людей. Неабияка частина питань стосується порядку встановлення фактів, що мають юридичне значення. Адже не раз трапляється так, що людині для підтвердження свого права чи захисту інтересів необхідно пред’явити відповідні документи. От приміром, не можете отримати в нотаріальних органах свідоцтво про право на спадщину, бо необхідно довести факт родинних стосунків. Під родинними відносинами слід розуміти, насамперед, кровний зв’язок між людьми, за наявністю якого у людини виникають відповідні юридичні наслідки, тобто, виникнення, зміна чи припинення прав та обов’язків: право на спадщину, право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, одержання компенсації тощо. 

14:23:34 18.02.2020

Оголошено XII конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17.01.2020 № 128/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 20 січня по 30 березня 2020 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).  Для участі у конкурсі адвокатам необхідно: 1) Зареєструватися на веб-сторінці http://contest.legalaid.gov.ua з 21 січня по 23 лютого 2020 року, де заповнити онлайн анкету та біографічну довідку; зазначити адресу електронної пошти для отримання інформації у зв’язку з конкурсом; завантажити скановані копії заяви, форма якої встановлена Мін’юстом; усіх заповнених сторінок паспорта (чи іншого документа, що посвідчує особу); свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та мотиваційного листа (до 500 слів), складеного у довільній формі.

15:44:11 31.01.2020

Коли треба виходити на роботу, у разі перенесення робочих днів?

Згідно із частиною третьою статті 67 КЗпП України у випадку коли святковий або неробочий день (стаття 73 КЗпП України) збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого. Як правило, з метою створення сприятливих умов для святкування, а також раціонального використання робочого часу розпорядженнями Кабінету Міністрів України рекомендується переносити робочі дні для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями у суботу та неділю. У зв’язку з тим, що зазначене розпорядження має рекомендаційний характер, рішення про перенесення робочих днів приймається роботодавцем, що призводить до зміни графіка роботи підприємства (установи). Тому всі дії щодо надання відпусток, виходу на роботу та оплати лікарняних мають відбуватись на підставі прийнятого на підприємстві (установі) рішення (наказу) щодо перенесення робочих днів, тобто по зміненому у зв’язку перенесенням робочих днів графіку роботи підприємства (установи).

15:17:16 17.01.2020

Успішні практики: скасування судового наказу

До відділу «Полонське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка належить до вразливої категорії громадян як особа з інвалідністю, з питанням скасування судового наказу про стягнення з неї заборгованості за комунальні послуги та суми судового збору. Для надання правової допомоги клієнтці було призначено в.о. начальника відділу «Полонське бюро правової допомоги» Оксану Рибак, яка підготувала заяву про скасування судового наказу до суду. Вивчивши матеріали справи та зібравши необхідні докази, представник в обґрунтування заяви вказала на те, що згідно ст.170 Цивільного процесуального кодексу України, боржник має протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Було з’ясовано, що нарахована сума заборгованості за комунальні  послуги не відповідає дійсності і дещо завищена, що було підтверджено розрахунковими квитанціями, наданими заявницею. На запит представника до Управління соціального захисту населення отримано інформацію про призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за заявою клієнтки, згідно якого  комунальним підприємством (стягувачем) не було враховано суми перерахованих коштів субсидії у розрахунку заборгованості за послуги.

11:08:42 16.01.2020

Успішні практики: заміна сторони виконавчого провадження

До відділу «Полонське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка належить до вразливої категорії громадян як малозабезпечена особа, з проханням допомогти їй у написанні заяви  про заміну сторони виконавчого провадження. Для надання правової допомоги клієнтці було призначено в.о. начальника відділу «Полонське бюро правової допомоги» Оксану Рибак, яка підготувала заяву до суду. В обґрунтування вимог заяви представник вказала, що відповідно до рішення  Полонського районного суду Пенсійний фонд України в Полонському районі зобов’язано  здійснити перерахунок та виплату недоплаченої надбави до пенсії як дітям війни із урахуванням підвищення на 30% мінімальної пенсії за віком на користь чоловіка заявниці. На день смерті стягувача рішення суду виконано не було. Після смерті стягувача, заявниця, як дружина прийняла спадщину, а відтак є правонаступником померлого чоловіка.

11:07:44 16.01.2020

Всеукраїнський тиждень права

Згідно з Указом Президента України від 08.12.2008 № 1149/2008, враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави, з метою виховання у громадян поваги до закону і прав людини, започатковано проведення Всеукраїнського тижня права. Він проводиться щороку в тиждень, що включає 10 грудня – День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Отже, щороку, починаючи з 2008 року в тиждень, що включає 10 грудня, ми святкуємо День прав людини, на рівні окремої людини, груп, організацій, установ, підприємств тощо.Зазвичай святкування Тижня права супроводжується проведенням заходів з популяризації знань про людські права та Загальної декларації прав людини.

11:06:44 16.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь