A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Праця або чергування – справа добровільна

Залучати дитину до праці або чергування у школі можна тільки за добровільною згодою учня та за умови наявності згоди батьків. У зворотному випадку батьки матимуть усі підстави оскаржувати такі дії навчального закладу, у тому числі шляхом звернення до суду. Згідно з частиною п’ятою статті 53 Закону України «Про освіту» залучення здобувачів освіти під час освітнього процесу до виконання робіт чи до участі у заходах, не пов’язаних з реалізацією освітньої програми, забороняється, крім випадків, передбачених рішенням Кабінету Міністрів України. 

11:25:21 02.12.2020

Де шукати захист від булінгу

Дуже часто прості непорозуміння в школі стають причиною багатьох конфліктів.  Якщо дитину кривдять інші діти, потрібно для початку поговорити з їхніми батьками, можливо, цього буде достатньо. У тому випадку, якщо знущання продовжуються, дитина або її законний представник можуть звернутися з повідомленням про вчинення такий дій до керівника та інших працівників навчального закладу, служби у справах дітей тощо, а за потреби й до територіального органу Національної поліції України. 

11:23:44 02.12.2020

Батьки мають право відмовитися здавати додаткові кошти

Держава забезпечує: безоплатність дошкільної, повної загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти відповідно до стандартів освіти; розвиток дошкільної, повної загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої і післядипломної освіти відповідно до законодавства (частина перша статті 4 Закону України «Про освіту»). 

11:20:56 02.12.2020

Договір про припинення права на аліменти

Сімейні правовідносини це особисті немайнові та майнові відносини, які виникають між особами на підставі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, опіки та піклування, а також на інших підставах не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства. Одним з актуальних питань сімейних правовідносин є аліментні зобов’язання. Батьки зобов’язані утримувати своїх дітей незалежно від того чи перебувають вони у шлюбі чи ні, чи визнаний шлюб недійсним, чи позбавлені вони батьківських прав, чи дитина відібрана у батьків тимчасово без позбавлення батьківських прав. Зазначене регламентується Конституцією України та  Сімейним кодексом України. 

10:39:16 18.11.2020

Права захисників України

Напередодні Дня захисника України інформуємо про ті права, які мають учасники бойових дій.   Одним з основних прав військовослужбовців є право на безоплатну правову допомогу.

13:21:45 16.10.2020

Шлюбний договір

Сім’я - це головна складова будь-якого суспільства, тому правове регулювання майнових відносин у сім’ї має дуже важливе значення, тому саме шлюбний договір - це один з правових інструментів вирішення майнових питань між подружжям, який не погіршує майновий стан одного з них. Шлюбний договір — угода між особами, які подали заяву про реєстрацію шлюбу, а також подружжям.           

09:44:26 21.08.2020

Як виборчий процес стає доступним для осіб з інвалідністю та маломобільних людей завдяки Інтернету

Пропонуємо До Вашої уваги соціальний ролик під назвою: " Як виборчий процес стає доступним для осіб з інвалідністю та маломобільних людей завдяки Інтернету", спрямований на інформування населення щодо онлайн-інструментів Державного реєстру виборців, які реалізують виборчі права громадян.

11:41:16 03.08.2020

Проведення виховної роботи з неповнолітнім правопорушником

У системі засобів виправлення і ресоціалізації  важливе місце займає соціально-виховна робота. Згідно індивідуального плану роботи з неповнолітнім, який перебуває на обліку в Полонському районному секторі з питань пробації  у Понінківській селищній раді відбулася робоча зустріч із начальником відділу надання соціальних послуг Понінківської селищної ради Білянською В.А. та  провідним інспектором Полонського РС філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області Грохольським Ю.Ю.,  з метою проведення виховної роботи щодо неповнолітнього правопорушника, який зареєстрований та безпосередньо проживає на території Понінківської ОТГ. Результатом чого було проведено роз”яснювальну бесіду з неповнолітньою особою в присутності його матері, які попередньо були запрошені на дану зустріч. 

13:48:43 30.07.2020

ОГОЛОШЕННЯ про проведення онлайн-фотоконкурсу «Правова допомога поруч»

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує онлайн-фотоконкурс «Правова допомога поруч» (далі – Фотоконкурс). Тема конкурсних робіт (фотографій): захист прав людини, рівний доступ до правосуддя та правової інформації, посилення правових можливостей і правової спроможності населення, право на  безоплатну правову допомогу. Учасником Фотоконкурсу може бути фізична особа або дитина за згодою одного із батьків чи іншого законного представника.

09:47:47 20.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь