A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, проходить щорічно 10 грудня, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цей міжнародний документ представляє основоположне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди.

08:24:47 10.12.2021

Працюєте за кордоном? Що треба знати про пенсійне забезпечення

За статистикою Міжнародної організації з міграції з Україні щорічно виїжджає щонайменше 3 млн. трудових мігрантів. За даними ООН цей показник суттєво вищий – близько 5-6 млн., що свідчить про доволі великий відсоток тих, хто виїхав за кордон нелегально.

14:50:50 06.12.2021

Які пільги встановлює законодавство людям з інвалідністю

Щоб успішно інтегруватися в суспільстві, люди з інвалідністю потребують справедливого соціального захисту та забезпечення нормальних умов життя. В Україні такі особи наділені усією повнотою прав і свобод, які закріплені, зокрема, в Конституції України та Законі України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

14:47:01 06.12.2021

Аліменти на утримання іншого з подружжя

Сімейним кодексом України, окрім, права на утримання дітей та батьків, передбачено право на утримання іншого з подружжя за наявності певних передумов для отримання такого утримання (аліментів). За згодою подружжя особі, якій належить право на утримання, це утримання надається щомісячно в натуральній або грошовій формі, також варто зазначити, що таке утримання може бути здійснено наперед.

14:45:42 06.12.2021

Реалізація права на доступ до публічної інформації та звернення громадян

Згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічною інформацією є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, яка була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим законом.

13:56:27 11.11.2021

Аліменти для повнолітньої дитини: основні питання

Питання щодо аліментів знаходяться в п’ятірці питань, із якими звертаються громадяни на єдиний номер системи безоплатної правової допомоги в Україні. Проблематика правового врегулювання аліментів є доволі широкою. Про те, як отримати аліменти на повнолітніх дітей, які продовжують навчатися, піде мова далі.

13:54:19 11.11.2021

Домашнє насильство: механізм захисту постраждалих осіб

Масштаби та природа вчинення домашнього насильства є прихованими і їх досить складно дослідити. Нерідко потерпілі від домашнього насильства вважають, що лише заподіяння тілесних ушкоджень є проявами вчинення домашнього насильства, тому не кваліфікують себе як жертву. Втім, окрім фізичної та сексуальної форми вчинення домашнього насильства існує психологічна та економічна, які досить часто супроводжуються під час вчинення домашнього насильства.

13:50:59 11.11.2021

Трудові гарантії та пільги для військовослужбовців

Військовослужбовці користуються усіма правами і свободами людини та громадянина, гарантіями цих прав і свобод, закріпленими в Конституції України та законах України, з урахуванням певних особливостей.

09:41:09 18.10.2021

Безоплатна правова допомога

Безоплатна правова допомога – правова допомога, що гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших джерел.

13:58:18 07.10.2021

Що таке кіднепінг та як йому протидіяти?

Кіднепінг — це термін, який використовують для опису викрадання дітей. За останні кілька років, на жаль, воно стало поширеним явищем. Відповідальність за викрадення людини закріплюється ст. 146 Кримінального кодексу України.

10:09:21 30.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь