A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Порядок призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про охорону дитинства» кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного і соціального розвитку. Конституцією України передбачено, що батьки зобов’язані утримувати своїх неповнолітніх дітей та непрацездатних повнолітніх дітей, які потребують матеріальної допомоги. При цьому, незалежно від того чи перебувають вони у шлюбі чи ні.

14:29:11 06.05.2021

Безоплатне отримання земельної ділянки дитиною

Доволі часто у жителів України виникає питання, чи має право дитина отримати у власність земельну ділянку? Можемо з впевненістю сказати так, може, відповідно до Конституції та законів України діти з моменту народження також мають певні права, в тому числі і право на безоплатну передачу їм земельних ділянок. Малолітніми дітьми вважають осіб, які не досягли – 14 річного віку, а неповнолітніми – осіб у віці з 14 до 18 років.

11:21:04 14.04.2021

Відстрочка від призову на строкову військову службу

Актуальним питанням сьогодення, яке цікавить громадян – це в яких випадках можлива відстрочка від призову на строкову військову службу. Відповідь на дане питання знаходимо в статті 17 закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», зокрема, відстрочка від призову на строкову військову службу надається призовникам за рішенням районної (міської) призовної комісії відповідно до цього Закону за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти та продовження професійної діяльності.

11:19:27 14.04.2021

Галас після 22 години: як боротися з шумними сусідами?

Після 22:00 сусіди співають, кричать, стукають важкими предметами… Знайома ситуація? То як же можна вплинути на таких шумних сусідів? З 10 години вечора і до 8-ї ранку не можна голосно співати, кричати, слухати голосно музику, використовувати салют і феєрверки. Згідно зі статтею 24 закону України “Про Забезпеченні санітарного та епідеміологічного благополуччя населення”, підприємства, організації, а також фізичні особи при проведенні будь-якого виду діяльності не повинні перевищувати рівень шуму, який встановлено санітарними нормами для таких приміщень і таких територій, як житлові будинки, прибудинкові території, установи освіти і культури, а також інші приміщення, в яких можуть перебувати люди як постійно, так і тимчасово.

11:18:53 14.04.2021

Як дитині отримати правову допомогу?

Часто підлітки опиняються у проблемних ситуаціях,бояться про це розповісти дорослим та не знають як правильно діяти. Наприклад: став потерпілим чи свідком правопорушення, жертвою булінгу у школі, жертвою домашнього насильства або іншого злочину.Система безоплатної правової допомоги захищає порушені права дітей та сприяє їх відновлення в судовому порядку. Як дитині отримати правову допомогу? Це дуже просто: звернутися за правовою інформацією та консультацією як телефоном, так і до найближчого місцевого центру або бюро правової допомоги разом із представником (батьками чи одним із них, опікунами, піклувальниками).

11:08:52 14.04.2021

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги ШУКАЄ ВОЛОНТЕРІВ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Система надання безоплатної правової допомоги (БПД) запускає проєкт «Волонтер БПД» та запрошує до співпраці активістів, що бажають розвиватися та допомагати жителям свого регіону дізнаватися більше про їхні права. Переваги участі у проєкті «Волонтер БПД» Як зазначають організатори, учасники проєкту отримають: -- унікальний досвід співпраці з системою надання безоплатної правової допомоги;

08:20:43 12.03.2021

Договір оренди землі з недобросовісним орендарем розірвав суд

Чоловік, який звернувся до Білогірського бюро правової допомоги, ще в 2018 році віддав свою земельну ділянку в оренду товариству з обмеженою відповідальністю. Фірма, у свою чергу, зобов’язувалася щороку, до 31 грудня, сплачувати орендодавцю орендну плату та використовувати землю за її цільовим призначенням. Однак на ділі ані грошей не платила, ані ділянку не використовувала.

14:35:27 10.03.2021

Куди в Україні можна поскаржитись на дискримінацію за ознакою статі?

Чи часто жінки та чоловіки зустрічаються з дискримінацією? Чи багато з нас взагалі можуть ідентифікувати цю проблему в побуті? Щоб вирішувати проблему, потрібно її бачити, знати нормативну базу та інструменти захисту своїх прав.  Рівні права: декларація та реальність Сучасна державна політика щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків спрямована на недопущення дискримінації. Для цього було прийнято ряд законів. Тож нормативно-правова база складається з Конституції України, Закону України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» тощо.

14:28:01 09.03.2021

Вашу посилку загубили на пошті: що робити

Ви відправили посилку з подарунком своїм рідним в інше місто, але вони її не отримали. На жаль, випадки, коли оператори поштового зв’язку втрачають поштові відправлення, непоодинокі. Як громадянину довести цей факт та отримати компенсацію?   В Україні працює один національний та багато приватних поштово-логістичних операторів. Для всіх цих поштових операторів порядок надання послуг поштового зв’язку регулюється положеннями Цивільного кодексу України, Закону України «Про поштовий зв’язок» (далі – Закон), іншими нормативно-правовими актами та договором.

11:22:04 23.02.2021

Права та пільги внутрішньо переміщених осіб

Питання забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб протягом останніх років залишається одним із найважливіших в українському суспільстві. Внутрішньо переміщеною особою (ВПО) є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

11:20:19 23.02.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь