A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Хто може піти у декретну відпустку замість мами (новий закон)

За статистикою, найчастіше у декрет йдуть матері, хоча є певний відсоток чоловіків, які не проти піти в декрет замість жінки. Перебування батька в декреті не дуже добре сприймалося суспільством, в якому міцно сформована думка про те, що лише мати може та має перебувати в декретній відпустці разом з дитиною.

11:33:00 29.09.2021

Продаж земельних ділянок (паїв), які передані у користування за договором оренди

На сьогоднішній день, коли вже відкритий ринок землі, земельну ділянку сільськогосподарського призначення можна продати, навіть якщо вона перебуває в довгостроковій оренді у фермерів або агрохолдингів, оскільки земельна ділянка належить власнику і він може розпоряджатися нею на власний розсуд. Водночас відповідно до статті 1301 Земельного кодексу України орендар має право на переважну купівлю землі сільськогосподарського призначення.

11:29:02 29.09.2021

Боргова розписка: як себе убезпечити?

Питання щодо боргових розписок є досить розповсюдженими. Адже кожен в своєму житті позичав кошти або брав у  борг. Добре, якщо це мала сума, яку сусід просить позичити до зарплати. Але є такі ситуації, коли сума позики чимала, а сторони навіть не укладають письмовий договір, обмежуючись усною домовленістю.  Цьому можуть слугувати такі фактори як довіра до позичальника, або родинні чи дружні зв’язки. Але частіше – це небажання заглиблюватися в юридичні тонкощі процедури оформлення позики.  Як убезпечити себе від неповернення боргу, або несвоєчасного повернення? Як правильно оформити передачу коштів? Що потрібно писати в борговій розписці? Чи потрібно завіряти дані дії нотаріально?  

11:26:01 29.09.2021

Шум у громадських місцях: що заборонено і яка відповідальність

Що є порушенням громадського спокою? Чи є голосні крики поблизу житлових будинків і прибудинкових територій, в зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків таким порушенням? Яка відповідальність передбачена для порушників громадського спокою?  Нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян є адміністративним правопорушенням, за яке передбачена відповідальність. Так само адміністративним правопорушенням є порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях. Отже:

11:21:04 29.09.2021

Порядок вирішення земельних спорів

Законом України від 28 квітня 2021 року № 1423-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин» до статей Земельного кодексу України, що регулюють вирішення земельних спорів, внесені деякі зміни. Який же наразі порядок вирішення земельних спорів?

11:17:54 29.09.2021

Про земельний податок: ставки, пільги, строки сплати

Громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном мають сплачувати обов’язкові  податки. Зокрема, власники земельних ділянок щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони  звільняються  від такої плати.

16:27:29 09.09.2021

Домашнє насильство. Законодавчі новації

На сьогоднішній день домашнє насильство та насильство за ознакою статті є проявами порушень прав людини та основними перешкодами забезпечення гендерної рівності, а також однією з найгостріших соціальних проблем суспільства, від якої страждають як жінки, так і чоловіки, але найбільш вразливими є жінки та діти. До групи підвищеного ризику насильства підпадають особи з інвалідністю, люди похилого віку, внутрішньо переміщені особи, жінки із сільської місцевості.

16:21:28 09.09.2021

Як захистити права та свободи людини і громадянина

Кожна людина має право на життя, повагу до честі та гідності, достатній життєвий рівень, недоторканість особистості, свободу слова, думки, поглядів та переконань тощо. Кожен може реалізувати своє право незалежно від віри, раси, місця проживання, віку і статі. Однак на практиці трапляються ситуації, коли права людини порушуються або ігноруються. Як протидіяти цьому та захистити себе?  

10:19:51 25.08.2021

Визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Нерідко виникають ситуації, коли людина стає стороною виконавчого провадження, при цьому жодних судів щодо цього рішення не проводилось або ж особа не була про нього сповіщена належним чином, а на пошту від державного або приватного виконавця надходять так звані «листи щастя» про стягнення заборгованості та арешт майна боржника на виконання виконавчого напису нотаріуса.

14:19:10 18.08.2021

Легальне працевлаштування молоді в Україні

Щороку 12 серпня у світі відзначається Міжнародний день молоді, який був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН 17 грудня 1999 року за пропозицією Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді, що відбулася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року (A/RES/54/120). Це свято вперше відзначили у 2000 році, а його метою є підвищення поінформованості людей та привернення їх уваги до проблем молоді у різних сферах життя, в тому числі і при працевлаштуванні.

08:30:12 18.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь