A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Безоплатна правова допомога дистанційно

У зв’язку зі запровадженням воєнного стану система безоплатної правової допомоги максимально забезпечує доступ до правової допомоги. Отримати консультації та роз’яснення з правових питань, додаткові відомості про надання безоплатної правової допомоги тощо можна зателефонувавши за безкоштовним номером системи БПД 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України безкоштовні).

08:31:07 16.03.2022

Трудові відносини в умовах воєнногог стану

Якщо працівники не мають можливості дістатися до робочого місця та специфіка роботи передбачає можливість виконання робочих обов’язків у віддаленому режимі, роботодавець може перевести їх на дистанційну роботу. Якщо дистанційна праця неможлива, доцільно оформити щорічну або соціальну відпустку. Працівник може піти також на необмежений період у відпустку без збереження заробітної платні. Варто враховувати: відпустка за власний рахунок надається за згодою сторін з ініціативи працівника. Примусове відправлення працівників роботодавцем вважається порушенням трудового законодавства (стаття 172 Кримінального кодексу України);

11:15:34 11.03.2022

Працівники державних установ за простій отримають 2/3 окладу

Працівники державних органів, підприємств, установ та організацій, які через бойові дії не в змозі працювати, зможуть отримати виплати у розмірі не нижче двох третин посадового окладу (тарифної ставки). Більш конкретний розмір оплати часу простою працівників визначають керівники цих установ самостійно в межах фонду заробітної плати. Такий же механізм оплати часу простою рекомендовано застосовувати органам місцевого самоврядування. Порядок оплати праці працівників державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, що фінансуються або дотуються з бюджету, в умовах воєнного стану врегульований постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 221.

11:08:04 11.03.2022

Грошова допомога та субсидії виплачуються

Грошова допомога, пільги та субсидії у разі неможливості їх виплати у районах проведення бойових дій будуть виплачуватися: для тих, хто отримував виплати через банк (на картку) – Ощадбанк буде перераховувати кошти на банківський рахунок; для тих, кому виплати доставлялися за місцем проживання – зможуть отримати переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”. Фінансування виплат проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних даних щодо одержувачів грошових допомог, пільг та житлових субсидій. Якщо одержувачі не звернуться по отримання цих виплат протягом 60 календарних днів, кошти повернуться до Ощадбанку для їх повернення Міністерству соціальної політики.

11:05:11 11.03.2022

Допускається керування транспортним засобом за наявності посвідчення водія, строк дії якого закінчився

У період дії воєнного стану та протягом року з дня припинення або скасування дії воєнного стану допускається керування транспортним засобом за наявності посвідчення водія, строк дії якого закінчився. Замінити посвідчення можна буде упродовж року з дня припинення/скасування воєнного стану та відновлення послуг для громадян у сервісних центрах МВС. Про це говориться у постанові Кабміну від 3 березня 2022 року: https://bit.ly/3Cl8REc

09:56:10 11.03.2022

Щодо сплати за комунальні послуги на період дії воєнного стану

На період дії воєнного стану забороняється нараховувати пеню та штрафи за несвоєчасну або неповну сплату житлово-комунальних послуг. Також заборонено припиняти надання таких послуг за їх неоплату або оплату не в повному обсязі. Відповідна постанова Уряду від 5 березня № 206 застосовується з 24 лютого. Водночас воєнний стан не звільняє від обов'язку сплачувати комунальні послуги. Заборгованість все одно доведеться гасити, тож за можливості слід оплачувати рахунки.

08:46:00 11.03.2022

Бюро правової допомоги інформує

У зв'язку з введенням в Україні воєнного стану та бойовими діями чи не щодня вносяться зміни до законодавства, покликані спростити процедури оформлення документів. Аби українці були в курсі актуальних правових норм, у посиленому режимі юристи системи БПД працюють над наповненням довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid (www.wiki.legalaid.gov.ua).

08:42:11 11.03.2022

Право на пільговий проїзд у громадському транспорті

Безкоштовний проїзд громадським транспортом передбачений українським законодавством для визначених категорій населення. Однак, часто громадяни не можуть скористатися даним правом через ряд факторів і їх обурення здебільшого цілком правомірне.

17:09:25 18.01.2022

Автофіксація порушень правил дорожнього руху: що потрібно знати водіям?

В Україні вже понад рік працює система автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Ця система самостійно фіксує правопорушення та надсилає відповідну інформацію до центру обробки даних автоматичної фіксації порушень Правил дорожнього руху Департаменту патрульної поліції. Однак, для розгляду справ про адміністративні правопорушення та формування адміністративної постанови, все ж таки потрібне втручання поліцейських.

17:08:51 18.01.2022

Як повернути чи обміняти товар, придбаний в інтернет-магазині

Часто, особливо перед святами, ми купуємо різноманітні товари в інтернет-магазинах. Ця послуга стає дедалі поширенішою та зручнішою. Однак трапляється, що якусь річ належної якості, придбану в інтернеті, треба обміняти або повернути. Як це правильно зробити?

17:05:04 18.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь