A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

До Полонського бюро правової допомоги неодноразово надходять звернення щодо заміни сторони виконавчого провадження.

В межах проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівці бюро інформують: У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

11:05:58 16.01.2020

Щодо призначення житлової субсидії

Відповідно до правопросвітницької інформаційної кампанії спрямованої на інформування громадян щодо правильного нарахування тарифів на послуги з постачання теплової енергії та права на адресну безготівкову допомогу сім’ям, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послугвідділ «Полонське бюро правової допомоги» інформує: У зв’язку з постійним підвищенням тарифів не всі можуть сплачувати рахунки за комунальні послуги, тому держава зробила крок на зустріч людям і прийняла рішення про надання адресної безготівкової допомоги малозабезпеченим громадянам, в тому числі і тим, що орендують житло.

11:04:53 16.01.2020

В рамках правопросвітницького пооекту «Я МАЮ ПРАВО!» відділ Полонське бюро правової допомоги інформує

ЯК ОФОРМИТИ АЛІМЕНТИ? - За взаємною згодою. Один з батьків може подати заяву за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії про відрахування з нього аліментів із зазначенням строків та розміру виплат. Заява подається особою, яка буде сплачувати аліменти, а не особою, на користь якої сплачуються аліменти. - За бажанням батьки можуть укласти договір про сплату аліментів, де буде вказано суму виплат та строк їх сплати, інші умови. Такий документ підлягає нотаріальному посвідченню. - У разі неможливості досягнення між батьками угоди про добровільне відрахування, кошти на утримання дитини можуть бути присуджені за рішенням суду.

11:03:44 16.01.2020

«Я маю право на чесну платіжку»

Міністерство юстиції України спільно з системою Безоплатної правової допомоги запускає нову ініціативу #ЧеснаПлатіжка та інформаційну кампанію «Я маю право на чесну платіжку», яка реалізується в рамках просвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Кабінет Міністрів України ініціює запровадження програми «Чесна платіжка», яка передбачає впровадження механізмів установлення справедливих цін на тепло і гарячу воду, а відтак сприятиме викоріненню будь-яких схем з обрахуванням тарифів і спонукатиме місцеву владу відповідально вкладати кошти місцевих бюджетів у модернізацію ЖКГ. Ціни на опалення у різних областях України суттєво відрізняються через непрозорість формування тарифів. Тариф встановлюють органи місцевого самоврядування на підставі розрахунків виконавців послуг або Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

11:02:29 16.01.2020

Сезонні роботи

В рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Полонське бюро правової допомоги роз’яснює про права сезонних працівників та порядок укладення сезонного договору. Сезонні роботи – це роботи, які у зв’язку з певними природнокліматичними умовами не можуть виконуватися протягом повного року (12 місяців) та не перевищують 6 місяців. Перелік сезонних робіт визначений спеціальним списком, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 28.03.1997 № 278 «Про затвердження Списку сезонних робіт і сезонних галузей». За статтею 23 КЗпП України, строковий трудовий договір укладається у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами. Сезонними та тимчасовими працівниками трудові договори укладають або на визначений строк, встановлений за згодою сторін, або на період виконання певної роботи.

10:58:23 16.01.2020

Податкова знижка на навчання

Мін’юстом розроблено Закон № 2477-VІІІ, що надає право отримати податкову знижку для батьків, які оплачують навчання дітей у закладах дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти. Що так податкова знижка? Податкова знижка – це сума, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у зв’язку з оплатою нею послуг навчання. Хто має право на таку податкову знижку?

10:52:57 16.01.2020

ПРАВОПРОСВІТНИЦЬКА КОМПАНІЯ «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ»

2019 рік є роком виборів, тому Міністерство юстиції України спільно з Центральною виборчою комісією прийняли рішення започаткувати в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» правопросвітницьку кампанію «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ».

10:51:44 16.01.2020

Оголошено XI конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 06.11.2018 № 3957/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 03 грудня 2018 року по 31 січня 2019 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – конкурс).

10:47:51 16.01.2020

У чому полягає надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги

Відеоролики «Безоплатна правова допомога–завжди поруч» У чому полягає надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги Законом України «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закон) визначено поняття правової допомоги, як надання правових послуг, спрямованих на забезпечення реалізації прав і свобод людини і громадянина, захисту цих прав і свобод, їх відновлення у разі порушення. Безоплатна  первинна  правова  допомога  -  вид  державної гарантії,  що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок  їх  реалізації, відновлення  у  випадку  їх порушення та порядок оскарження рішень,  дій чи бездіяльності органів державної влади,  органів  місцевого  самоврядування,  посадових і службових осіб.  

10:45:41 16.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь