A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Про заборгованість зі сплати аліментів, пеню та кримінальну відповідальність

Українське законодавство передбачає цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальність за несплату аліментів.   Так, відповідно до частини другої статті 71 Закону України «Про виконавче провадження» за наявності заборгованості із сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці, стягнення може бути звернено на майно боржника. Звернення стягнення на заробітну плату не перешкоджає зверненню стягнення на майно боржника, якщо існує непогашена заборгованість, сукупний розмір якої перевищує суму платежів за три місяці. А от щодо наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, то тоді державний виконавець до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі вже виносить вмотивовані постанови:

13:20:49 16.07.2021

Особливості виїзду дитини закордон

Відповідно до «Правил перетинання державного кордону  громадянами України» затвердженими  постановою Кабінету Міністрів України   від 27 січня 1995 р. N 57 виїзд з України громадян,  які не досягли 16-річного віку в супроводі одного з батьків здійснюється:

13:16:49 16.07.2021

Обов’язок батьків брати участь у додаткових витратах на дитину

Участь батьків у додаткових витратах на дитину регламентована статтею 185 Сімейного кодексу України (далі – СК України), відповідно до якої, той з батьків, з кого присуджено стягнення аліментів на дитину, а також той з батьків, до кого вимога про стягнення аліментів не була подана, зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дитину, що викликані особливими обставинами (розвитком здібностей дитини, її хворобою, каліцтвом тощо).

11:45:27 16.07.2021

Що треба знати про права дитини

Дитина, відповідно до Конвенції ООН про права дитини, – це особа, що не досягла 18 років. Таке ж положення міститься у ст. 6 Сімейного кодексу України (СКУ). Держава взяла на себе зобов’язання захищати дітей, тому вони мають такі ж права, як і дорослі. На міжнародному й національному рівні існує багато спеціальних актів про права дитини. Основним актом про права дитини на міжнародному рівні є Конвенція ООН про права дитини.  

16:31:51 16.06.2021

Курити на балконі: можна чи ні?

Тютюнопаління є шкідливою звичкою не лише для самого курця, а й для оточуючих. Пасивний курець отримує до 30 відсотків шкідливих речовин через дим. Особливо це актуально в громадських місцях, де вже є заборона палінню. Що ж стосується багатоповерхівок, то конкретного обмеження чи заборони не існує. Курити на балконі власної квартири Закон не забороняє, навіть якщо це дуже заважає мешканцям сусідніх квартир. Але є нюанси.  

16:30:53 16.06.2021

Зміна цільового призначення земельної ділянки

Через важливість змін, що вносить Закон України №1423-IX від 28.04.2021 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин», його називають «Земельна Конституція». Зокрема, удосконалені норми щодо зміни цільового призначення земельних ділянок приватної власності.

16:28:13 16.06.2021

Права донорів в Україні

Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Переливання компонентів крові є невід’ємною складовою хірургічних операцій. Кров використовують під час лікування від анемії, деяких видів раку та інших недуг, а також потрібна людям, які травмувалися внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, нещасних випадків, стихійних лих тощо. Спеціалізовані заклади щодня мають заготовляти кров для забезпечення нею пацієнтів. Які ж права мають донори в Україні, хто ними може стати й на які гарантії розраховувати.

16:27:30 16.06.2021

Зарахування дитини до школи: чи має значення місце реєстрації дитини?

Відповідно до вимог Закону України «Про освіту» дитина може зараховуватись до школи за місцем її фактичного проживання. Кожна дитина може піти в школу, найближчу до її місця проживання, що закріплена за цією територією – без жодних тестів, співбесід чи інших випробувань. Для першочергового зарахування треба тільки підтвердити місце проживання одним з документів. Їх перелік  закріплено в Постанові КМУ № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів»

15:57:43 16.06.2021

Нові правила у роботі колекторів

14.04.2021 вступив у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту споживачів при врегулюванні простроченої заборгованості» від 19.03.2021. Законом зокрема визначено поняття «колекторська компанія», запроваджено реєстр колекторських компаній, встановлено вимоги щодо взаємодії кредиторів та колекторів із споживачами та іншими особами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимоги щодо етичної поведінки).

14:41:23 06.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь