A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Розмір аліментів на утримання дітей та порядок їх стягнення

Аліменти на утримання дитини є однією з обов’язкових форм участі батьків у житті їх дітей. Обов’язок зі сплати аліментів покладається законом на того з батьків, який проживає від дитини окремо після розлучення сімейної пари. Право на отримання аліментів виникає в дитини з моменту її народження і триває до моменту досягнення дитиною повноліття, або до досягнення нею 23 років, у випадку якщо особа продовжує навчання і у зв’язку з цим потребує матеріальної допомоги.

20:58:01 19.09.2022

Права громадян гарантовані державою в умовах воєнного стану

Захист законних прав і свобод громадян є одним із ключових обов’язків держави. Однак існують ситуації, коли їх обмеження є невідворотним і здійснюється виключно у спосіб та за допомогою засобів, передбачених чинним законодавством. Стаття 64 Конституції України встановлює виключення, за яких можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод людини. Такою підставою безпосередньо виступає впровадження воєнного або надзвичайного стану.

08:32:56 25.08.2022

Заборона куріння у громадських місцях

11 липня 2022 року набули чинності зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Згідно із законом забороняється куріння, вживання і використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без згоряння, кальянів. 

10:54:32 12.07.2022

Чи передбачено кримінальну відповідальність за правопорушення, скоєні під примусом?

Війна формує нові правила життя. В теперішніх умовах дії, які за звичайних обставин заслуговують на жорстке покарання відповідно до чинного законодавства, можуть бути вчинені особою не з власної волі, а з примусу. То чи варто карати людину в таких випадках? Кримінальний кодекс України визначає обставини, за наявності яких кримінальне покарання не передбачене. Зокрема, у частині першій статті 40 КК України зазначено, що не є кримінальним правопорушенням дія або бездіяльність особи, яка заподіяла шкоду правоохоронюваним інтересам, вчинена під безпосереднім впливом фізичного примусу, внаслідок якого особа не могла керувати своїми вчинками.

13:36:33 25.05.2022

Відпустка без збереження заробітної плати у воєнний час

Відповідно до частини третьої ст. 12 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 року протягом періоду дії воєнного стану роботодавець на прохання працівника може надавати йому відпустку без збереження заробітної плати без обмеження строку, встановленого частиною першою ст. 26 Закону України «Про відпустки», яка визначає, що за сімейними обставинами та з інших причин працівнику можна надати відпустку без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. Однак на період воєнного стану строк перебування у відпустці без збереження зарплати не включають до цих 15 календарних днів і відпустка може бути надана на весь строк запровадження воєнного стану.

13:02:58 25.05.2022

Оголошення про проведення онлайн-конкурсу дитячих малюнків «Країна моїх прав»

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує онлайн-конкурс дитячих малюнків «Країна моїх прав» (далі – конкурс). Тема конкурсних робіт: Моє майбутнє в мирній Україні.

15:31:29 13.05.2022

Перетин кордону: кому з чоловіків дозволяється виїхати в умовах воєнного стану

З 24 лютого 2022 року в Україні введено режим воєнного стану. На період дії правового режиму воєнного стану чоловіки - громадяни України, віком від 18 до 60 років, обмежені у виїзді за межі України, крім військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації відповідно до статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

15:05:04 13.05.2022

За продаж гуманітарної допомоги – кримінальна відповідальність

Інколи в соціальних мережах з’являються пропозиції про продаж продуктів та речей, які були отримані безоплатно як гуманітарна допомога. А чи можна продавати гуманітарну допомогу?   3 квітня 2022 року набув чинності Закон України від 24 березня 2022 року № 2155-IX «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконне використання гуманітарної допомоги», відповідно до якого Кримінальний кодекс України доповнено статтею 2012 «Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги» такого змісту:

15:01:35 13.05.2022

Отримання тимчасового захисту або статусу біженця в країнах ЄС

Тимчасовий захист: кому він доступний та як ним скористатись? 4 березня 2022 року Рада Європейського Союзу проголосувала за застосування Директиви від 20 липня 2001 року № 2001/55/EC про мінімальні стандарти надання тимчасового захисту у разі масового напливу переміщених осіб та про заходи, що сприяють збалансованості зусиль між державами-членами щодо прийому таких осіб та несення їх наслідків (далі – Директива). Статтею 4 Директиви передбачена можливість отримання тимчасового захисту. За загальним правилом тривалість тимчасового захисту становить 1 рік, який може бути автоматично подовжений кожні 6 місяців ще на 1 рік. Однак, Директива має рекомендаційний характер, а тому кожна країна-член ЄС самостійно визначає тривалість надання тимчасового захисту.

13:45:56 27.04.2022

Як отримати грошову компенсацію “пакунок малюка” в умовах воєнного стану

Міністерство соціальної політики спростило механізм отримання сім’ями при народженні дитини грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” в умовах воєнного стану. Що змінилося і як отримати таку допомогу.

13:43:30 27.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь