A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Безоплатна правова допомога

Сплата комунальних послуг в умовах воєнного стану

Чи можна на період дії воєнного стану не платити за комунальні послуги? Чи будуть нараховувати пеню та штрафи за несплачену комуналку? Кому можуть відшкодувати витрати на комунальні послуги?  Насамперед зазначимо, що в умовах воєнного стану Кабінет Міністрів України постановою від 5 березня 2022 року № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» заборонив:

15:47:49 18.04.2022

Вилучення та відчуження майна в умовах воєнного стану

Війна в країні спонукає органи влади до вжиття оперативних заходів для подолання зовнішнього ворога. В таких умовах права громадян можуть зазнавати певних обмежень, зокрема в українців можуть примусово відчужувати приватну власність з метою суспільної необхідності. Це визначено у статті 41 Конституції України, статті 353 Цивільного кодексу України, статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статті 3 Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».

15:00:44 31.03.2022

Про правовий статус добровольців територіальної оборони

Нещодавно добровольці Сил територіальної оборони визнані учасниками бойових дій (відповідний закон тут https://bit.ly/3JyuDar), отже, вони матимуть право на безоплатну вторинну правову допомогу. Це значить, що юристи системи БПД та адвокати, що з нею співпрацюють, безоплатно представлятимуть їхні інтереси в суді, складатимуть документи процесуального характеру (детальніше про це в ЗУ https://bit.ly/3dSxQBa)  

09:03:46 25.03.2022

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Президентом України підписано Закон, яким адаптовано трудові відносини під реалії війни – Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» https://bit.ly/3JCc5pB. Він набуває чинності наступного дня після публікації, тобто 24 березня. Закон визначає нові правила трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.

09:02:44 25.03.2022

Куди в умовах воєнного стану можна подати заяву про призначення пенсії за віком?

При наявності усіх необхідних документів, для призначення пенсії можна звернутись до будь-якого сервісного центру ПФУ незалежно від регіону. Місце прописки та фактичного проживання для призначення пенсії не мають значення, оскільки Пенсійний фонд володіє Рєстром застрахованих осіб, де зберігається інформація про кожну людину, яка офіційно працювала. У зв'язку з активними бойовими діями в певних регіонах робота сервісних центрів ПФУ може бути обмежена. Або відомства можуть не працювати зовсім. Про можливість оформлення пенсії в тому чи іншому відділенні варто заздалегідь уточнити. Контакти сервісних центрів ПФУ у регіонах тут: https://bit.ly/3vXL2B9

11:44:32 17.03.2022

У Вас народилася дитина. Як оформити документи.

Послуга єМалятко онлайн тимчасово недоступна. Це пов‘язано з тим, що деякі державні реєстрі були відключені з міркувань безпеки. Проте народження малюка можна зареєструвати офлайн. Як це зробити: Куди звернутися? Відділи державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) працюють у штатному режимі, окрім міст та районів, де ведуться активні бойові дії. Який саме відділ ДРАЦС потрібен Вам? Ви можете зареєструвати дитину в будь-якому відділі, який працює. Незалежно від місця народження дитини та місця проживання батьків. Що потрібно для державної реєстрації народження?

11:41:33 17.03.2022

Люди, які зараз змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є внутрішньо переміщеними особами.

Люди, які зараз змінюють місце проживання у зв’язку з воєнними діями, є внутрішньо переміщеними особами. Нагадуємо, що згідно з Законом України "Про безоплатну правову допомогу", внутрішньо переміщені особи мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складенні документів процесуального характеру.

08:51:50 17.03.2022

Про безпеку жінок і дівчат за кордоном

Перетинаючи державний кордон, пам'ятайте, що існують злочинні угрупування, які можуть скористатися вашим уразливим становищем. Вони можуть обманом, шантажем або насильством обмежити вашу свободу і примусити вас до трудового або сексуального рабства. Рекомендації щодо трьох щаблів безпеки від Міністерства соціальної політики та партнерів: безпека документів: ніколи й нікому не віддавайте свій паспорт чи документи, які ідентифікують вашу дитину; завчасно зробіть копії документів; безпека пересування:

08:48:52 17.03.2022

Уряд спростив перетин кордону для окремих категорій людей з інвалідністю і їхніх супроводжуючих

Уряд спростив перетин кордону для окремих категорій людей з інвалідністю і їхніх супроводжуючих (постанова Кабміну тут: https://bit.ly/3tXVV3i) Люди з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, мають право перетинати державний кордон України за наявності одного з таких документів: довідки до акту огляду медико-соціальною експертною комісією; або посвідчення, яке підтверджує відповідний статус, пенсійного посвідчення чи посвідчення, що підтверджує призначення соціальної допомоги відповідно до законів України „Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю”, „Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю”;

08:46:25 17.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь