Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Де шукати захист від булінгу

Дата: 02.12.2020 11:23
Кількість переглядів: 455

Дуже часто прості непорозуміння в школі стають причиною багатьох конфліктів.  Якщо дитину кривдять інші діти, потрібно для початку поговорити з їхніми батьками, можливо, цього буде достатньо.

У тому випадку, якщо знущання продовжуються, дитина або її законний представник можуть звернутися з повідомленням про вчинення такий дій до керівника та інших працівників навчального закладу, служби у справах дітей тощо, а за потреби й до територіального органу Національної поліції України. Фото без опису

Керівник навчального закладу розглядає заяви про випадки булінгу (цькування) здобувачів освіти, їхніх батьків, законних представників, інших осіб та видає рішення про проведення розслідування; скликає засідання комісії з розгляду випадків булінгу (цькування) для прийняття рішення за результатами проведеного розслідування та вживає відповідних заходів реагування відповідно до Порядку реагування на випадку булінгу (цькування), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 28 грудня 2019 року № 1646 (далі – Порядок).

Положення зазначено Порядку застосовуються також у тому випадку, якщо кривдником є вчитель, оскільки він також є учасником освітнього процесу.

Крім того, з метою захисту своїх прав постраждалий може звернутися до Освітнього омбудсмена України: https://eo.gov.ua/.

За кривдників молодших 14 років відповідають їх батьки, які зобов’язані компенсувати моральну і матеріальну шкоду. Якщо винуватцеві більше 14 років, за деякі діяння він буде відповідати сам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних