A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Курити на балконі: можна чи ні?

Дата: 16.06.2021 16:30
Кількість переглядів: 354

Тютюнопаління є шкідливою звичкою не лише для самого курця, а й для оточуючих. Пасивний курець отримує до 30 відсотків шкідливих речовин через дим. Особливо це актуально в громадських місцях, де вже є заборона палінню. Що ж стосується багатоповерхівок, то конкретного обмеження чи заборони не існує. Курити на балконі власної квартири Закон не забороняє, навіть якщо це дуже заважає мешканцям сусідніх квартир. Але є нюанси.  

Відповідно до статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», встановлено заборону на куріння тютюнових виробів, а також електронних сигарет і кальянів у громадських та інших місцях. Тому на балконі під’їзду курити не можна – це громадське місце. Якщо ваш сусід курить на своїй житловій площі, він має на це право, але його можуть оштрафувати, якщо він буде смітити недопалками, адже це пожежонебезпечно.

За статтею 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, куріння тютюнових виробів у місцях, де це забороняє робити Закон, тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн. до 170 грн.), а повторне протягом року вчинення порушення, за яке особа вже піддавалася адміністративному стягненню, тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.). Фото без опису

У разі, якщо правопорушник не сплатив штраф у строк, встановлений частиною першою статті 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його, як цього  вимагає Закон.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті Кодексу України про адміністративні правопорушення та зазначеного в постанові про стягнення штрафу; витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір витрат на облік правопорушень визначається Кабінетом Міністрів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь