A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

10 грудня – Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги

Дата: 10.12.2021 08:24
Кількість переглядів: 307

Всеукраїнський день безоплатної правової допомоги, проходить щорічно 10 грудня, приурочений до Дня прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. Цей міжнародний документ представляє основоположне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди.

       Забезпечення права особи на правову допомогу покладається на Україну через ратифіковані міжнародно-правові договори.

       Конституційне право кожного на правову допомогу за своєю суттю є однією з юридичних (правових) гарантій реалізації, захисту та охорони інших прав і свобод людини і громадянина, і в цьому і полягає його соціальна значущість. Це право в жодному випадку не може бути обмежено (ст. 64 Конституції України), воно є нормою прямої дії, і у випадках, коли це право не передбачене іншими нормативно-правовими актами, воно повинно гарантуватися особі, бо Конституція України, має найвищу юридичну силу.

       На сьогодні питання надання безоплатної правової допомоги врегульовано Законом України «Про безоплатну правову допомогу», який набрав чинності 09 липня 2011 року.

       Отримати безоплатну первинну правову допомогу мають право усі особи, які перебувають під юрисдикцією України, в тому числі іноземці, особи без громадянства, біженці чи особи, які потребують додаткового захисту, на такі види правових послуг, як: - надання правової інформації, консультацій і роз'яснень з правових питань; - складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); - надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

       Отримати юридичну консультацію або роз'яснення з правових питань можна також зателефонувавши на Єдиний телефонний номер системи БПД 0 800-213-103 (дзвінки в межах України безкоштовні); у месенджері Фейсбук-сторінки системи БПД; за допомогою чат-боту «Безоплатна правова допомога» у Телеграм.

       Правові консультації можна також переглянути на довідково-інформаційній платформі WikiLegalAid, у Телеграм-каналі «Безоплатна правова допомога».

       Безоплатна вторинна правова допомога (БВПД) включає такі види правових послуг, як: - захист; - здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; - складання документів процесуального характеру. Право на безоплатну вторинну правову допомогу, на відміну від первинної, мають певні категорії осіб, визначені законом.

       Для мешканців Полонщини найближчою точкою отримання безоплатної правової допомоги є відділ «Полонське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги», яке знаходиться за адресою: м.Полонне, вул.Лесі Українки, 101 (будівля Казначейства, І поверх), телефон: (03843) 2-03-52, електронна скринька: polonske@legalaid.km.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь