A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Успішні практики: скасування судового наказу

Дата: 16.01.2020 11:08
Кількість переглядів: 1219

До відділу «Полонське бюро правової допомоги» Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась жінка, яка належить до вразливої категорії громадян як особа з інвалідністю, з питанням скасування судового наказу про стягнення з неї заборгованості за комунальні послуги та суми судового збору.

Для надання правової допомоги клієнтці було призначено в.о. начальника відділу «Полонське бюро правової допомоги» Оксану Рибак, яка підготувала заяву про скасування судового наказу до суду.

Вивчивши матеріали справи та зібравши необхідні докази, представник в обґрунтування заяви вказала на те, що згідно ст.170 Цивільного процесуального кодексу України, боржник має протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу подати заяву про його скасування до суду, який його видав. Було з’ясовано, що нарахована сума заборгованості за комунальні  послуги не відповідає дійсності і дещо завищена, що було підтверджено розрахунковими квитанціями, наданими заявницею. На запит представника до Управління соціального захисту населення отримано інформацію про призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг за заявою клієнтки, згідно якого  комунальним підприємством (стягувачем) не було враховано суми перерахованих коштів субсидії у розрахунку заборгованості за послуги.

Також представник зазначив, що в порушення вимог Договору про надання послуг комунальне підприємство не застосувала до боржника заходи досудового врегулювання спору.

Оскільки боржник по справі є інвалідом ІІ групи загального захворювання, тому відповідно до п.9 ч.1 ст.5 Закону України «Про судовий збір» від сплати судового збору звільнена.

Згідно поданої заяви про касування судового наказу про стягнення заборгованості за комунальні послуги та суми судового збору, ухвалою суду вимоги клієнтки були задоволені, судовий наказ скасовано.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь