A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Новини

Дата: від до Скинути

Правові наслідки булінгу

Правові наслідки булінгу

06 лютого 2020 року начальником відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ спільно з в.о. начальника відділу Бюро правової допомоги за участі педагогічного колективу ЗОШ І-ІІІ ст. № 2, було проведено захід на тему: «Правові наслідки булінгу». В наш час проблема булінгу (цькування) стала доволі розповсюдженим та масовим явищем: в багатьох країнах світу серед підлітків продовжують набувати поширення прояви жорстокості, агресії та психологічного тиску. При цьому, жертвами булінгу стають не тільки в реальному, а й у віртуальному світі – сьогодні неабияку небезпеку несе в собі так званий «кібербулінг» (інтернет-цькування), а також закриті групи, що пропагандують екстремістську, антисоціальну поведінку, суїциди. 

14:45 06.02.2020

Прокуратура застерігає – не залишайте житло відчиненим

Прокуратура застерігає – не залишайте житло відчиненим

Прокурором Полонського відділу Шепетівської місцевої прокуратури у суді доведено вину жительки сусіднього району за вчинення крадіжки, поєднаної із проникненням у житло. Так, жителька міста Полонне, повернувшись з городу до свого будинку  виявила у кімнатах житла розкидані речі а також відсутність значної суми заощаджених коштів.  Як було з’ясовано у суді, жителька одного із сіл Шепетівського району, під приводом купівлі горіхів та пір’я у місцевого населення відвідувала жителів міста Полонне, та зайшовши до чергового подвір’я, виявила відсутність господарів будинку. У подальшому, жінка, з метою викрадення чужого майна, проникла до незачиненого житлового будинку, де віднайшла та викрала грошові кошти у сумі 11 тисяч гривень.

16:22 05.02.2020

Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”

Державна програма “Доступні кредити 5-7-9%”

Сьогодні, 4 лютого 2020 року, в приміщені виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ представниками Укргазбанку та Приватбанку проводилась роз’яснювальна компанія для суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб і ФОП), щодо надання пільгових кредитів по Державній програмі “Доступні кредити 5-7-9%”. Ця Програма передбачена для створення і розширення власного мікро та малого бізнесу під рекордно низький відсоток — 5, 7 або 9% на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років.  У 2020 році Уряд вже виділив на Програму 2 млрд грн. Діятимуть три можливі ставки кредитування – 5%, 7% або 9%, які залежатимуть від розміру бізнесу (до 25 млн грн річної виручки або від 25 до 50 млн грн) та строку його діяльності (до 12 місяців, понад 12 місяців).

16:52 04.02.2020

4 лютого – Міжнародний день боротьби проти раку

4 лютого – Міжнародний день боротьби проти раку

У такий спосіб світ прагне підвищити обізнаність людей про рак як одне із найстрашніших захворювань сьогодення, привернути увагу до профілактики, вчасного виявлення та лікування недуги. Дані ВООЗ свідчать, що існує понад 100 видів раку і хвороба може розвиватися в будь-якій частині тіла людини. Щороку у світі виявляють більше 12 млн. осіб, які вперше захворіли на рак, та фіксують близько 7 млн. летальних випадків внаслідок цієї недуги. Чоловіки найчастіше помирають від раку легень, шлунку, печінки, ободової і прямої кишки та стравоходу, а жінки – від раку молочної залози, легень, шлунку, прямої та ободової кишки і шийки матки.  На жаль, Україна вирізняється високим рівнем онкологічної захворюваності. Ця недуга посідає 2 місце в структурі смертності населення. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3-й чоловік та кожна 5-та жінка.

15:42 04.02.2020

Щоб зменшити кількість сиріт в інтернатах та сприяти розвитку сімейних форм виховання, Уряд збільшив виплати на дітей мінімум на 1 тис. грн

Щоб зменшити кількість сиріт в інтернатах та сприяти розвитку сімейних форм виховання, Уряд збільшив виплати на дітей мінімум на 1 тис. грн

Міністерство соціальної політики є координатором реалізації на національному рівні стратегії деінституалізації, яка має скоротити кількість дітей-сиріт в інтернатах і спрямована на підтримку сім’ї, створення умов для виховання дітей у сім’ї або середовищі, максимально наближеному до сімейного. Однією із вагомих складових діяльності у цьому напрямку є посилення фінансової підтримки інтересів сімей з дітьми. Про це Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила під час поїздки до Одеської області. 

15:40 04.02.2020

Стартував новий проєкт Хмельницької обласної  служби зайнятості «Успішна молодь – успішна громада»

Стартував новий проєкт Хмельницької обласної служби зайнятості «Успішна молодь – успішна громада»

Якщо ти хочеш стати успішним, більше дізнатися про ринок праці та його вимоги Хмельницька обласна служба зайнятості пропонує взяти участь у профорієнтаційному проєкті «Успішна молодь – успішна громада». У проєкті ти дізнаєшся про актуальні професії, легальне працевлаштування, ознайомишся з сучасними техніками пошуку роботи, онлайн-ресурсами для профорієнтаційного тестування, знайдеш для себе відповіді на питання щодо правильного вибору професії і не тільки.

10:29 03.02.2020

Стратегія розвитку Полонської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2027р. 

Стратегія розвитку Полонської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2027р. 

З метою планової розбудови об’єднаної територіальної громади, забезпечення сталого розвитку соціальної, культурної та комунальної складових громади, керуючись ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада  Вирішила: 1. Затвердити Звіт про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку Полонської міської  об’єднаної територіальної громади на період до 2027 року.  

08:33 03.02.2020

Соціальне інспектування

Соціальне інспектування

Найуразливіші верстви населення - категорії людей, які потребують посиленої уваги влади та повного забезпечення соціальними послугами. Соціальна робота з сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, є одним з пріоритетних напрямів діяльності відділу соціальної роботи з населенням виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ.  Основне завдання надання соціальних послуг – це профілактика складних життєвих обставин, подолання або мінімізація негативних наслідків особами або сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах. Тому, 31.01.2020 року відділом соціальної роботи з населенням спільно зі службою у справах дітей було здійснено виїзд до сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

16:06 31.01.2020

Уряд затвердив постанови, які запускають державну підтримку мікро- та малого підприємництва

Уряд затвердив постанови, які запускають державну підтримку мікро- та малого підприємництва

Кабінет Міністрів України затвердив дві постанови, які запускають надання фінансової державної підтримки суб’єктам мікро- та малого підприємництва (ММП) через Фонд розвитку підприємництва (ФРП). Документи дозволять Фонду, підпорядкованому Міністерству фінансів, запровадити програму підтримки суб’єктам ММП “Доступні кредити 5-7-9%”. Більше того, постанови визначають механізм належного використання цих бюджетних коштів.  Реалізація цієї програми передбачає створення низки інструментів здешевлення та доступності кредитів:

15:40 30.01.2020

Відтепер за перешкоджання доступу громадян до узбережжя водних об’єктів загального водокористування передбачене адміністративне покарання

Відтепер за перешкоджання доступу громадян до узбережжя водних об’єктів загального водокористування передбачене адміністративне покарання

Департамент природних ресурсів та екології  облдержадміністрації інформує, що з 21.02.2020 року вступає в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування». Закон спрямовано на забезпечення безперешкодного та безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування. 

14:40 30.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь