A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Новини

Дата: від до Скинути

Прощання з Героєм!

Прощання з Героєм!

Сьогодні Полонська громада віддала останню шану Герою-земляку АПАРІНУ БОГДАНУ ВІКТОРОВИЧУ 1986 р.н., уродженцю села Радісне, що загинув, захищаючи Батьківщину, поблизу населеного пункту Роздолівка Бахмутського району Донецької області. Герої не вмирають! Вони житимуть у нашій пам’яті вічно! Схиляємо голови перед подвигом Героя-земляка! Розділяємо з рідними біль тяжкої втрати!

14:53 02.11.2023

Артеріальна гіпертензія: причини, ризики та профілактика

Артеріальна гіпертензія: причини, ризики та профілактика

До 40% хворих на артеріальну гіпертензію не підозрюють у себе недугу, бо часто ця хвороба має безсимптомний перебіг, а підвищення тиску часто неможливо відчути фізично. Що таке артеріальна гіпертензія? У народі її ще звуть гіпертонією. Це хронічне захворювання, за якого кров надмірно тисне на стінки артерій зсередини. Без належного лікування може розвинутися інфаркт, інсульт, серцева недостатність, погіршення зору та інші ускладнення. На ранніх стадіях захворювання може проявлятись головним болем, запамороченням, болем у ділянці серця. Також можливі носові кровотечі, відчуття оніміння лівої руки.  Найбільш дієвий спосіб визначити свою норму тиску — регулярно його вимірювати! Рівні артеріального тиску: оптимальний тиск, при якому верхній тиск становить не більше 120 мм рт. ст., а діастолічний — менше 80 мм рт. ст.; нормальний артеріальний тиск — це тиск в діапазоні 120-129 мм рт. ст. (систолічний) і 80-84 мм рт. ст. (діастолічний); високий нормальний тиск — систолічний тиск становить 130-139 мм рт. ст., а діастолічний — 85-89 мм рт. ст. Артеріальну гіпертензію можуть спричинити такі фактори, як стать, вік, генетична схильність. Та все ж значна частка залежить від способу життя. Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/ Стань на варті свого серця — запобігай розвитку гіпертонії! #СтаньНаВартіСвогоСерця Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». 

11:38 02.11.2023

Громадяни мають можливість у форматі 24/7 повідомляти податкову службу про відомі факти порушень законодавства про працю

Громадяни мають можливість у форматі 24/7 повідомляти податкову службу про відомі факти порушень законодавства про працю

Головне управління ДПС у Хмельницькій області звертає увагу: громадяни мають можливість у будь-який час доби, 24/7 та в будь-якому місці, повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» у месенджері Telegram про відомі факти порушень законодавства, в тому числі використання суб’єктом господарювання найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин. 

16:13 01.11.2023

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам.

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам.

Мобільний застосунок «Моя податкова» від ДПС доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS!   «Моя податкова» -  простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків з використанням платіжних систем.    У розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про:  

16:11 01.11.2023

Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Юристи системи БПД допоможуть підліткам з 14 років звернутися до суду щодо неналежного батьківського виховання

Батьки або люди, які їх замінюють (опікуни чи піклувальники), зобов’язані піклуватися про дітей: виховувати їх, дбати про їхнє здоров’я, фізичний та духовний розвиток, захищати їхні права. Та що робити, якщо батьки ухиляються від своїх батьківських обов’язків, порушуючи в такий спосіб права дитини?

08:23 01.11.2023

Зірки на варті серця: відмова від алкоголю

Зірки на варті серця: відмова від алкоголю

Безпечної дози алкоголю не існує? Саме так — наголошує Всесвітня організація охорони здоровʼя. Адже алкоголь — це токсин, який вражає всі органи, а особливо — серце та судини. Вживання спиртних напоїв підвищує ризик розвитку інфаркту, інсульту та гіпертонії. І це може трапитися з кожним та в будь-якому віці — адже серцево-судинні захворювання нині мають тенденцію “молодшати” та вражати навіть тих, кому ще немає 30-и.

13:45 31.10.2023

ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ A

ВІРУСНИЙ ГЕПАТИТ A

Вірусний гепатит А — захворювання печінки вірусного походження, що може мати як легкий, так і важкий перебіг. Основні факти

14:47 30.10.2023

Стартує всеукраїнське опитування роботодавців

Стартує всеукраїнське опитування роботодавців

Упродовж листопада 2023 року  Державна служба зайнятості спільно з Федерацією роботодавців України за підтримки Helvetas Swiss Intercooperation проводить опитування роботодавців з метою визначення поточних та перспективних потреб підприємств у працівниках, затребуваних професіях та навичках. Участь роботодавців в опитуванні є надважливою, оскільки надана інформація дасть можливість:

12:58 30.10.2023

Фахівці ради взяли участь у вебінарі Хмельницького РВ АМУ щодо бюджетних питань

Фахівці ради взяли участь у вебінарі Хмельницького РВ АМУ щодо бюджетних питань

Бюджетний процес у розпалі. Уряд уже надав Верховній Раді свій проєкт головного фінансового документу країни на 2024 рік та відбулось голосування за нього у першому читанні. Аби обговорити проєкт та те, що очікує громадиу наступному фінансовому році, Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України організувало вебінар для фахівців місцевих рад. На онлайн-нараді, до якої долучилось понад 60 учасників з різних ОМС Хмельниччини, обговорили особливості формування місцевих бюджетів у наступному році.

12:57 30.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь