Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ДПС

Об’єктом одноразового декларування можуть бути будь-які активи, придбані за рахунок доходів, з яких не були сплачені податки і збори

У разі використання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, об’єктом декларування може бути гараж, придбаний за рахунок доходів, з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

11:44:38 16.12.2021

Чи може ФОП бути платником ЄП другої групи, якщо надає послуги ФО, а оплата вартості послуг здійснюється ЮО, що не є платником ЄП?

Головне управління ДПС у Хмельницькый області повідомляє,що відповідно до п.п. 2 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) однією з умов перебування фізичних осіб – підприємців на другій групі платників єдиного податку є здійснення господарської діяльності з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню. Згідно зі ст. 901 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV із змінами та доповненнями (далі – ЦКУ) за договором про надання послуг одна сторона (виконавець) зобов’язується за завданням другої сторони (замовника) надати послугу, яка споживається в процесі вчинення певної дії або здійснення певної діяльності, а замовник зобов’язується оплатити виконавцеві зазначену послугу, якщо інше не встановлено договором.

11:43:47 16.12.2021

Z-звіт – чи створювати, якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але операції «внесення» та «видача» були здійснені?

Полонська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області наголошує – якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але було здійснено операції «службове внесення» та «службова видача», то створення Z-звіту в кінці робочого дня не є обов’язковим.

11:39:13 16.12.2021

Z-звіт – чи створювати, якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але операції «внесення» та «видача» були здійснені?

Полонська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області наголошує – якщо протягом дня розрахункові операції не проводились, але було здійснено операції «службове внесення» та «службова видача», то створення Z-звіту в кінці робочого дня не є обов’язковим.

15:47:50 08.12.2021

Реєстрація РРО при перевищені граничних обсягів доходу

Полонська ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує, якщо обсяг доходу у 2021 році фізичними особами – підприємцями платниками єдиного податку перевищив 1,32 мільйони гривень, то такі платники мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків у обов’язковому порядку.

08:20:16 01.12.2021

Як можна підтвердити подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплату одноразового збору?

Головне управління ДПС у Хмельницькый області інформує, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів;

08:16:48 01.12.2021

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що фізичні особи-підприємці, які є одночасно найманими працівниками, звільняються від сплати єдиного внеску за себе. Страховий платіж за них зобов’язаний здійснити роботодавець. Така норма поширюється на усіх підприємців, незалежно від того, на якій системі оподаткування вони перебувають. Однак, це не стосується сумісників.

17:10:23 30.11.2021

Чи можна уточнити раніше подану одноразову добровільну декларацію?

Головне управління ДПС у Хмельницькый області інформує, що у період проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) декларант має право уточнити інформацію, зазначену у попередньо поданій одноразовій (спеціальній) добровільній декларації (далі – декларація), подавши нову декларацію.

15:04:21 25.11.2021

Документи про надання податкової знижки підлягають перевірці

Головне управління ДПС у Хмельницькый області нагадує, що податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

15:02:53 25.11.2021

Орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності

Головне управління ДПС у Хмельницькый області нагадує, що орендна плата за земельні ділянки державної і комунальної власності є обов’язковим платежем, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою. Платником орендної плати є орендар земельної ділянки. Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, надана в оренду. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

08:39:31 25.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних