Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ДПС

Алгоритм дій користувача ПРРО при отриманні повідомлення «Відсутні господарські одиниці»

ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам податків, що при виконанні входу касиром на ПРРО відбувається перевірка всіх доступних господарських одиниць та ПРРО для такого касира за його ідентифікатором ключа. Важливо, щоб суб’єкт господарювання вчасно надав інформацію про такий ключ до контролюючого органу в Повідомленні про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа. Звертаємо увагу, що таке Повідомлення подається за ідентифікатором форми J/F1391802. Увага! Вказується ідентифікатор ключа суб’єкта з сертифікату, який використовується для підпису, а не шифрування.

16:40:16 18.01.2022

Про алгоритм дій подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

ГУ ДПС у Хмельницькій області нагадує платникам податків, що декларант, який має намір скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням щодо належних йому активів фізичної особи, має право добровільно подати до контролюючого органу одноразову (спеціальну) добровільну декларацію в порядку та за формою, встановленими центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Форму Декларації та Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації затверджено наказом Міністерства фінансів України від 02.08.2021 № 439.

16:33:48 18.01.2022

Актуальні запитання-відповіді, пов’язані із запровадженням програмних РРО

1. Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) в ПРРО? Програмування товарів/послуг в ПРРО здійснюється суб’єктом господарювання/оператором (касиром) самостійно шляхом додавання товарів/послуг або шляхом імпорту даних переліку (файлу у форматі CSV), який формується згідно з інструкцією користувача ПРРО. 2. Які способи отримання фіскального чеку покупцем за оплачені товари (послуги) через ПРРО?

10:31:10 06.01.2022

Чи можуть скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням фізичні особи, які у період з 2005 року до 2010 року були депутатами сільських, районних та обласних рад

Головне управління ДПС у Хмельницькій області повідомляє, що відповідно до п. 1 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою, визначеною п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 01 січня 2021 року.

13:19:43 23.12.2021

РРО/ПРРО: інформація щодо ведення обліку товарних запасів

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496 (далі – Порядок №496), визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (далі – ФОП), які відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон №265) зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП.

14:59:00 21.12.2021

Новації застосування РРО/ПРРО з 01.01.2022 року

Головне управління ДПС у Хмельницькій області інформує, що з 01 січня 2022 року передбачено обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО)  фізичними особами – підприємцями другої-четвертої груп.

14:57:08 21.12.2021

Обов’язкове застосування РРО/ПРРО з 01 січня 2022 року

З 1 січня 2022 року стане обов’язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки. Відповідно до законодавчих вимог реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не застосовують платники єдиного податку першої групи (п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України).

17:05:25 20.12.2021

ДПС створила покрокову відеоінструкцію щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців

Державна податкова служба розробила покрокову відеоінструкцію щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців. Зазначений Порядок затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.   У ролику роз?яснюється, що таке облік товарних запасів, у якій формі ФОП здійснює облік при отриманні товару, як правильно заповнити Форму ведення обліку товарних запасів тощо.

17:04:47 20.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних