A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

АМУ вітає підписання Президентом Закону, який сприятиме сталому забезпеченню жителів громад теплом та гарячою водою

Дата: 27.08.2021 15:15
Кількість переглядів: 214

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу», прийнятий Парламентом 14 липня. Асоціація міст України вітає підписання Президентом Закону, який допоможе подолати кризу комунальної теплоенергетики та сприятиме сталому забезпеченню жителів  громад теплом і гарячою водою. 

Норми Закону, зокрема, передбачають:

- можливість погашення за рахунок коштів державного бюджету заборгованості з різниці в тарифах перед підприємствами ТКЕ та ВКГ, яка на сьогодні складає більше 30 млрд грн;

-  механізм реструктуризації заборгованості підприємств теплопостачання за природний газ перед НАК «Нафтогаз України», загальний обсяг якої складає близько 46 млрд грн;

- включення до заборгованості, яка підлягає реструктуризації, заборгованості підприємств, щодо якої ухвалені судові рішення або укладено мирові угоди;

- списання накладених на підприємства штрафних санкції загальним обсягом 8 млрд грн, нарахованих на заборгованість по природному газу та електроенергії, у разі виконання ними умов договорів реструктуризації. 

Так, 3 червня під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад Президент України Володимир Зеленський висловився на підтримку пропозиції щодо списання боргів підприємств ТКЕ перед НАК «Нафтогаз України». Відповідний Закон є першим кроком до вирішення системної кризи галузей тепло- та водопостачання.

Наступним важливим кроком має стати внесення змін до Державного бюджету України на 2021 рік, якими буде передбачено виділення 30 млрд грн на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

Окрім того, найближчим часом необхідно розробити та ухвалити підзаконні акти, верифікувати загальний обсяг заборгованості з різниці в тарифах.

За таких умов громади та їх комунальні підприємства отримають можливість повноцінно підготуватися до нового опалювального сезону та своєчасно його почати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь