Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
тел: 2-01-40; 0974492492

УВАГА! Нові норми споживання питної води!

Дата: 31.07.2025 16:53
Кількість переглядів: 239

КП « Полонне водопостачання » повідомляє, що починаючи з 01.08.2025 року вводяться в дію нові норми споживання питної води для населення м.Полонне, розроблені ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» м.Київ, та затверджені рішенням виконавчого комітету Полонської міської ради № 166 від 30 червня 2025 року.

Нормативи питного водопостачання для населення м.Полонне

Найменування норми

Норми споживання послуг з централізованого постачання питної води на 1 особу

Норми споживання послуг з централізованого водовідведення на 1 особу

л/добу

м3/міс

л/добу

м3/міс

Приватні та малоквартирні будинки

1

З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з водопідігрівачем на твердому паливі

150

4,56

150

4,56

2

З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з газовими водонагрівачами

205

6,232

205

6,232

Багатоквартирні будинки

1

З водопроводом і каналізацією, ЦГВ з ваннами довжиною 1500 - 1700 мм та душами

250

7,6

250

7,6

             

 

 

 Добові витрати води на поливання

 

Найменування норми

Добові витрати води,літрів на 1 м2 площі

1

покриття із трави

3

2

футбольного поля

0,5

3

решти спортивних споруд

1,5

4

удосконалених покриттів, тротуарів, майданів, заводських проїздів

0,5

5

зелених насаджень, газонів та квітників

3-6

6

теплиць ґрунтових зимових

15

7

теплиць стелажних зимових

6

8

парники усіх типів

6

9

утепленого ґрунту

6

10

присадибної ділянки

6

 

 Витрати води на утримання тварин

 

Найменування норми

Добові витрати води, літрів на 1 голову худоби

1

корови молочного напряму

100

2

корови м’ясного напряму

55

3

бугаї-плідники, нетелі

45

4

молодняк 12-15 міс.

30

5

телята

18

6

свині

25

7

вівці

8

8

коні

60

9

норки

6

10

лисиці та песці

14

11

соболі

6

12

кролі

3

13

курки яєчних порід

0,31

14

курки м’ясних порід

0,36

15

індики

0,48

16

качки

1,92

17

гуси

1,68

18

цесарки

0,31

19

перепели

0,06

 

 Нормативи питного водопостачання для інших споживачів

№з/п

 Споживачі

Одиниця виміру

Добові витрати холодної води, л/добу на одиницю виміру

Тривалість водорозбору, годин

1

Готелі, пансіонати і мотелі:

 - категорії* з пральнею

 - категорії** з пральнею

- категорії*** з пральнею

 - категорії**** з пральнею

- категорії***** з пральнею

 

1 мешканець

 - « -

 - « -

 - « -

 - « -

 

 120

 150

 190

 230

 300

 

 24

 24

 24

 24

 24

2

Лікувально-профілактичні та санітарнопрофілактичні заклади:

 - із загальними ваннами та душами;

- з санітарними вузлами, які близько до палат;

- інфекційні

 

 

 1 ліжко

 - « -

 - « -

 

 

 120

 200

 240

 

 

 24

 24

 24

3

Санаторії та санаторії

-профілакторії, заклади відпочинку та туризму:

- із загальними душами

- із душами при всіх житлових кімнатах

 - із ваннами при всіх житлових кімнатах

 

 

 1 ліжко

 - « -

 - « -

 

 

130

150

 200

 

 

 24

 24

 24

4

Фізкультурно-спортивні та фізкультурнооздоровчі комплекси:

- з їдальнями на півфабрикатах, безпрання білизни - з їдальнями, які працюють на сировині та пральнями

 

 1 місце

 - « -

 

60

 200

 

 24

 24

5

Навчальні заклади (спеціальні, санаторні), будинки дитини, дошкільні дитячі будинки, спеціальні та санаторні школи

-інтернати - із денним перебуванням дітей:

- з їдальнями на півфабрикатах;

- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями;

- із цілодобовим перебуванням дітей:

- з їдальнями на півфабрикатах;

- з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями;

 

 

 

 

 1 дитина

 

 - « -

 

 - « -

 

 - « -

 

 

 

 

40

 

80

 

 60

 

120

 

 

 

 

 

 10

 

 10

 

 24

 

 24

6

Навчально-освітні та спеціалізовані школи, професійно-навчальні заклади, вищі навчальні заклади, інститути підвищення кваліфікації тощо з душовими при гімнастичних залах і їдальнями, які працюють на півфабрикатах

 1 учень

 ( студент і 1

 викладач)

20

8

7

Науково-дослідні інститути, проектні та конструкторські організації, установи органів управління та громадських організацій, бібліотеки та музеї, вокзали всіх видів транспорту тощо- раковина лабораторна

1 працівник

 

 л/год

 

15

 

20

 8

8

Підприємства загального харчування:

без приготування їжі

- з приготуванням їжі, яка реалізується вобідньому залі

 - з приготуванням їжі, яка реалізується на дому

 1 страва

 

 - « -

 

 - « -

2

 

12

 

10

-

-

-

9

Миття автотранспорту

 - автобус

 - вантажний автотранспорт

 - легковий автотранспорт

 - мотоцикл

 

 1 од.

 - « -

 - « -

 - « -

 

500

500

300

50

 

10

Крамниці:

- продовольчі без холодильних установок)

 

 

- промтоварні

1 робітник

в зміну

або 20 м.кв.торгового залу

1 робітник в зміну

250

 

 

 

20

8

 

 

 

8

11

Поліклініки та амбулаторії

1 хворий

 1 працівник у зміну

10

30

10

10

12

Аптеки

- торговельний зал і допоміжні приміщення

 - лабораторія приготування ліків

1 працівник

- « -

30

310

12

12

13

Ветеринарні лікарні

 миття приміщень

1 велику худобу 1 дрібну худобу

 м2

100

50

 1

-

-

-

14

Перукарні

1 робоче

 місце в зміну

56

12

15

Кінотеатри, театри, клуби і дозвільно-розважальні заклади:

- для глядачів

 - для артистів

 

 1 чол.

 - « -

 

8

40

 

4

8

 

 

 

16

 

 

Стадіони і спортзали:

- для глядачів

- для фізкультурників, з урахуванням приймання їжі;

- для спортсменів, з урахуванням приймання їжі

 

 

 1 місце

 

1 чол.

1 чол.

 

 

3

 

 50

100

 

 

4

 

11

11

17

Плавальні басейни:

- для глядачів

 - для спортсменів, які приймають душ;

 - поповнення басейну

 

1 місце

1 особа

% від ємкості

 

3

100

 10

 

6

8

8

18

Лазні:

- для миття в мильній з полосканням в душах

- те ж саме з прийманням оздоровчих процедур

- душова кабіна - ванна кабіна

 

 

1 відвідувач

- « -

- « -

- « -

 

 

180

 290

 360

 540

 

 

3

3

3

3

19

Пральні:

- не механізовані;

- механізовані

 

 

 1 кг сухої

 білизни

 - « -

 

 

40

 

75

-

-

20

Виробничі цехи:

- звичайні

 - з тепловиділенням більше ніж 85 кДж на1м3/год.

1 працівник в зміну

 - « -

 

25

45

 

8

6

21

Душові в побутових приміщеннях промислових підприємств

1 душова сітка у зміну

500

-

22

Заливання поверхні ковзанки

 1 м2

0,5

-

23

Гаражі мийка (у тому числі на гнучкому шлангу)

 

Душ

1 одиниця обладнання

на 1 год роботи

 - « -

 

 

4

150

-

 

 

-

24

Мийка (у тому числі лабораторна) зі змішувачем (у тому числі на гнучкому шлангу)

- для, лазень, пралень, виробничихприміщень, майстерень

- для промтоварних магазинів

- для підприємств громадського харчування,продовольчих магазинів, спортивних споруд,перукарень

1одиниця обладнання на 1 год роботи

 - « -

 

 - « -

 

 

4

 

8

 

125

-

 

-

 

 

-

25

Громадські туалети:

- унітаз

- мийка з краном гарячої та холодної води

- пісюар

 

1 одиниця обладнання на 1 год роботи

 

 

90

150

20

-

-

-

 

Примітка 1. Значення розрахункових витрат води встановлені для основних споживачів і включають всі додаткові витрати (обслуговуючим персоналом, душовими для обслуговуючого персоналу, відвідувачами, на прибирання приміщень тощо).

Споживання води в групових душових і на ножні ванни в побутових приміщеннях виробничих підприємств, на прання білизни в пральнях і приготування їжі на підприємствах громадського харчування, а також на лікувальні процедури у водолікарнях і приготування їжі, що входять до складу лікарень, санаторіїв, належить враховувати додатково.

Примітка 2. При неавтоматизованих пральних машинах у пральнях і при пранні білизни із специфічними забрудненнями розрахункову витрату гарячої води дозволяється збільшувати на 30 %.

Примітка 3. Витрати води на виробничі потреби, що не вказані в таблиці, слід приймати у відповідності з технологічним завданням та вказівками з будівельного проектування підприємств окремих галузей промисловості.

Примітка 4. Для споживачів води цивільних будівель, споруд та приміщень, що не вказані в таблиці, норми витрати води слід приймати згідно з даною таблицею як для споживачів, аналогічних за характером водопостачання.

Примітка 5. На підприємствах загального харчування кількість страв (U), що реалізується за один робочий день, визначається за формулою:

U = 2,2 x n x m x T x Ψ, де n – кількість посадочних місць;

m – кількість посадок, що приймаються для їдалень відкритого типу та кафе – 2; для студентських та їдалень при підприємстві – 3; для ресторанів – 1,5; Т – час роботи підприємства загального харчування, год.; Ψ – коефіцієнт нерівномірності посадок протягом робочого дня, що приймається для їдалень та

кафе – 0,45; для ресторанів – 0,55; для інших підприємств загального харчування допускається при обґрунтуванні приймати Ψ = 0,17 ÷ 1,0.

 

 Саме ці норми будуть застосовуватись для розрахунку споживання води тим абонентам, які не встановили лічильники холодної води починаючи з 01.08.2025 року!

 

 

 Адміністрація підприємства

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних