УВАГА! Нові норми споживання питної води!
КП « Полонне водопостачання » повідомляє, що починаючи з 01.08.2025 року вводяться в дію нові норми споживання питної води для населення м.Полонне, розроблені ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» м.Київ, та затверджені рішенням виконавчого комітету Полонської міської ради № 166 від 30 червня 2025 року.
Нормативи питного водопостачання для населення м.Полонне
|
№ |
Найменування норми |
Норми споживання послуг з централізованого постачання питної води на 1 особу |
Норми споживання послуг з централізованого водовідведення на 1 особу |
|||
|
л/добу |
м3/міс |
л/добу |
м3/міс |
|||
|
Приватні та малоквартирні будинки |
||||||
|
1 |
З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з водопідігрівачем на твердому паливі |
150 |
4,56 |
150 |
4,56 |
|
|
2 |
З водопроводом і каналізацією або місцевою каналізацією (вигрібом), з газовими водонагрівачами |
205 |
6,232 |
205 |
6,232 |
|
|
Багатоквартирні будинки |
||||||
|
1 |
З водопроводом і каналізацією, ЦГВ з ваннами довжиною 1500 - 1700 мм та душами |
250 |
7,6 |
250 |
7,6 |
|
Добові витрати води на поливання
|
№ |
Найменування норми |
Добові витрати води,літрів на 1 м2 площі |
|
1 |
покриття із трави |
3 |
|
2 |
футбольного поля |
0,5 |
|
3 |
решти спортивних споруд |
1,5 |
|
4 |
удосконалених покриттів, тротуарів, майданів, заводських проїздів |
0,5 |
|
5 |
зелених насаджень, газонів та квітників |
3-6 |
|
6 |
теплиць ґрунтових зимових |
15 |
|
7 |
теплиць стелажних зимових |
6 |
|
8 |
парники усіх типів |
6 |
|
9 |
утепленого ґрунту |
6 |
|
10 |
присадибної ділянки |
6 |
Витрати води на утримання тварин
|
№ |
Найменування норми |
Добові витрати води, літрів на 1 голову худоби |
|
1 |
корови молочного напряму |
100 |
|
2 |
корови м’ясного напряму |
55 |
|
3 |
бугаї-плідники, нетелі |
45 |
|
4 |
молодняк 12-15 міс. |
30 |
|
5 |
телята |
18 |
|
6 |
свині |
25 |
|
7 |
вівці |
8 |
|
8 |
коні |
60 |
|
9 |
норки |
6 |
|
10 |
лисиці та песці |
14 |
|
11 |
соболі |
6 |
|
12 |
кролі |
3 |
|
13 |
курки яєчних порід |
0,31 |
|
14 |
курки м’ясних порід |
0,36 |
|
15 |
індики |
0,48 |
|
16 |
качки |
1,92 |
|
17 |
гуси |
1,68 |
|
18 |
цесарки |
0,31 |
|
19 |
перепели |
0,06 |
Нормативи питного водопостачання для інших споживачів
|
№з/п |
Споживачі |
Одиниця виміру |
Добові витрати холодної води, л/добу на одиницю виміру |
Тривалість водорозбору, годин |
|
1 |
Готелі, пансіонати і мотелі: - категорії* з пральнею - категорії** з пральнею - категорії*** з пральнею - категорії**** з пральнею - категорії***** з пральнею |
1 мешканець - « - - « - - « - - « - |
120 150 190 230 300 |
24 24 24 24 24 |
|
2 |
Лікувально-профілактичні та санітарнопрофілактичні заклади: - із загальними ваннами та душами; - з санітарними вузлами, які близько до палат; - інфекційні |
1 ліжко - « - - « - |
120 200 240 |
24 24 24 |
|
3 |
Санаторії та санаторії -профілакторії, заклади відпочинку та туризму: - із загальними душами - із душами при всіх житлових кімнатах - із ваннами при всіх житлових кімнатах |
1 ліжко - « - - « - |
130 150 200 |
24 24 24 |
|
4 |
Фізкультурно-спортивні та фізкультурнооздоровчі комплекси: - з їдальнями на півфабрикатах, безпрання білизни - з їдальнями, які працюють на сировині та пральнями |
1 місце - « - |
60 200 |
24 24 |
|
5 |
Навчальні заклади (спеціальні, санаторні), будинки дитини, дошкільні дитячі будинки, спеціальні та санаторні школи -інтернати - із денним перебуванням дітей: - з їдальнями на півфабрикатах; - з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями; - із цілодобовим перебуванням дітей: - з їдальнями на півфабрикатах; - з їдальнями, які працюють на сировині, і пральнями; |
1 дитина
- « -
- « -
- « - |
40
80
60
120 |
10
10
24
24 |
|
6 |
Навчально-освітні та спеціалізовані школи, професійно-навчальні заклади, вищі навчальні заклади, інститути підвищення кваліфікації тощо з душовими при гімнастичних залах і їдальнями, які працюють на півфабрикатах |
1 учень ( студент і 1 викладач) |
20 |
8 |
|
7 |
Науково-дослідні інститути, проектні та конструкторські організації, установи органів управління та громадських організацій, бібліотеки та музеї, вокзали всіх видів транспорту тощо- раковина лабораторна |
1 працівник
л/год |
15
20 |
8 |
|
8 |
Підприємства загального харчування: без приготування їжі - з приготуванням їжі, яка реалізується вобідньому залі - з приготуванням їжі, яка реалізується на дому |
1 страва
- « -
- « - |
2
12
10 |
- - - |
|
9 |
Миття автотранспорту - автобус - вантажний автотранспорт - легковий автотранспорт - мотоцикл |
1 од. - « - - « - - « - |
500 500 300 50 |
|
|
10 |
Крамниці: - продовольчі без холодильних установок)
- промтоварні |
1 робітник в зміну або 20 м.кв.торгового залу 1 робітник в зміну |
250
20 |
8
8 |
|
11 |
Поліклініки та амбулаторії |
1 хворий 1 працівник у зміну |
10 30 |
10 10 |
|
12 |
Аптеки - торговельний зал і допоміжні приміщення - лабораторія приготування ліків |
1 працівник - « - |
30 310 |
12 12 |
|
13 |
Ветеринарні лікарні миття приміщень |
1 велику худобу 1 дрібну худобу м2 |
100 50 1 |
- - - |
|
14 |
Перукарні |
1 робоче місце в зміну |
56 |
12 |
|
15 |
Кінотеатри, театри, клуби і дозвільно-розважальні заклади: - для глядачів - для артистів |
1 чол. - « - |
8 40 |
4 8 |
|
16 |
Стадіони і спортзали: - для глядачів - для фізкультурників, з урахуванням приймання їжі; - для спортсменів, з урахуванням приймання їжі |
1 місце
1 чол. 1 чол. |
3
50 100 |
4
11 11 |
|
17 |
Плавальні басейни: - для глядачів - для спортсменів, які приймають душ; - поповнення басейну |
1 місце 1 особа % від ємкості |
3 100 10 |
6 8 8 |
|
18 |
Лазні: - для миття в мильній з полосканням в душах - те ж саме з прийманням оздоровчих процедур - душова кабіна - ванна кабіна |
1 відвідувач - « - - « - - « - |
180 290 360 540 |
3 3 3 3 |
|
19 |
Пральні: - не механізовані; - механізовані |
1 кг сухої білизни - « - |
40
75 |
- - |
|
20 |
Виробничі цехи: - звичайні - з тепловиділенням більше ніж 85 кДж на1м3/год. |
1 працівник в зміну - « - |
25 45 |
8 6 |
|
21 |
Душові в побутових приміщеннях промислових підприємств |
1 душова сітка у зміну |
500 |
- |
|
22 |
Заливання поверхні ковзанки |
1 м2 |
0,5 |
- |
|
23 |
Гаражі мийка (у тому числі на гнучкому шлангу)
Душ |
1 одиниця обладнання на 1 год роботи - « - |
4 150 |
-
- |
|
24 |
Мийка (у тому числі лабораторна) зі змішувачем (у тому числі на гнучкому шлангу) - для, лазень, пралень, виробничихприміщень, майстерень - для промтоварних магазинів - для підприємств громадського харчування,продовольчих магазинів, спортивних споруд,перукарень |
1одиниця обладнання на 1 год роботи - « -
- « - |
4
8
125 |
-
-
- |
|
25 |
Громадські туалети: - унітаз - мийка з краном гарячої та холодної води - пісюар |
1 одиниця обладнання на 1 год роботи |
90 150 20 |
- - - |
Примітка 1. Значення розрахункових витрат води встановлені для основних споживачів і включають всі додаткові витрати (обслуговуючим персоналом, душовими для обслуговуючого персоналу, відвідувачами, на прибирання приміщень тощо).
Споживання води в групових душових і на ножні ванни в побутових приміщеннях виробничих підприємств, на прання білизни в пральнях і приготування їжі на підприємствах громадського харчування, а також на лікувальні процедури у водолікарнях і приготування їжі, що входять до складу лікарень, санаторіїв, належить враховувати додатково.
Примітка 2. При неавтоматизованих пральних машинах у пральнях і при пранні білизни із специфічними забрудненнями розрахункову витрату гарячої води дозволяється збільшувати на 30 %.
Примітка 3. Витрати води на виробничі потреби, що не вказані в таблиці, слід приймати у відповідності з технологічним завданням та вказівками з будівельного проектування підприємств окремих галузей промисловості.
Примітка 4. Для споживачів води цивільних будівель, споруд та приміщень, що не вказані в таблиці, норми витрати води слід приймати згідно з даною таблицею як для споживачів, аналогічних за характером водопостачання.
Примітка 5. На підприємствах загального харчування кількість страв (U), що реалізується за один робочий день, визначається за формулою:
U = 2,2 x n x m x T x Ψ, де n – кількість посадочних місць;
m – кількість посадок, що приймаються для їдалень відкритого типу та кафе – 2; для студентських та їдалень при підприємстві – 3; для ресторанів – 1,5; Т – час роботи підприємства загального харчування, год.; Ψ – коефіцієнт нерівномірності посадок протягом робочого дня, що приймається для їдалень та
кафе – 0,45; для ресторанів – 0,55; для інших підприємств загального харчування допускається при обґрунтуванні приймати Ψ = 0,17 ÷ 1,0.
Саме ці норми будуть застосовуватись для розрахунку споживання води тим абонентам, які не встановили лічильники холодної води починаючи з 01.08.2025 року!
Адміністрація підприємства





