A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Європейський Тиждень Імунізації: Підкреслення важливості громадського здоров'я та заохочення вакцинації.

Дата: 17.04.2024 14:54
Кількість переглядів: 114

«Європейський Тиждень Імунізації" - це чудова можливість нагадати собі та іншим про важливість вакцинації. Вакцинація є одним з найефективніших інструментів сучасної медицини для запобігання захворюванням та збереження здоров'я людей».

    Цього тижня Україна знову звертає увагу на важливість імунізації через проведення Європейського Тижня Імунізації. З 24 по 30 квітня 2024р. мільйони людей, організацій і країн об'єднаються, щоб просвітити, мобілізувати та заохотити вакцинацію як ключовий засіб підвищення громадського здоров'я.

    Щорічно Європейський тиждень імунізації є важливим важелем для нагадування про важливість вакцинації як ключового елемента громадського здоров'я. Цього року захід відбудеться під гаслом "Зроби вакцинацію своєю справою!". Цього року ця ініціатива має особливе значення, оскільки світ продовжує боротьбу з пандемією COVID-19. Імунізація виявляється найефективнішим засобом захисту від цієї небезпечної інфекції.

    Європейський тиждень імунізації 2024 відзначатиметься рядом заходів і активностей, спрямованих на популяризацію та підвищення обізнаності громадськості щодо важливості вакцинації, зокрема:

1. Інформаційні кампанії: Розгорнуті інформаційні кампанії націлені на поширення точної та доступної інформації про безпеку та ефективність вакцин.

2. Вакцинаційні кампанії: Організація вакцинаційних пунктів, які сприяють доступності вакцин для всіх громадян, а також проведення масових вакцинаційних заходів у різних громадах.

3. Експертні наради та семінари: Організація зустрічей з експертами галузі, науковими дослідниками та лікарями для обговорення найновіших досягнень у сфері імунізації та публічного здоров'я.

4. Громадські заходи: Проведення відкритих лекцій, дискусій та виставок, які привертають увагу до питань вакцинації та її важливості для громадського здоров'я.

    «Протягом попередніх років ми спостерігали в Україні спалахи небезпечних інфекційних хвороб, запобігти яким можна завдяки вакцинації. Зокрема, у 2021-2022 році був зафіксований спалах поліомієліту, у 2023 році реєстрували випадки кору, знаємо про непоодинокі випадки дифтерії та правцю і фіксуємо їх як серед дітей, так і серед дорослих. На жаль, деякі з них призвели до важких ускладнень для здоров’я, а окремі – закінчилися смертю. Тому дуже важливо нагадати нашим мешканцям, що щеплюватися, і особливо у часи війни вкрай важливо. Вакцинація є одним із найефективніших інструментів для запобігання захворюванням та збереження здоров'я громад.

    З метою поширення достовірної та актуальної інформації з питань імунізації в населених пунктах Полонської та Понінківської об’єднаних територіальних громад в цей тиждень також заплановано проведення семінарів, лекцій, індивідуальних бесід для медичних працівників  і населення громад та поширення освітніх матеріалів.  Для дорослих та дітей буде проводитись вакцинація в медичних закладах громад.

    Полонське відділення ДУ «Хмельницький ЦКПХ МОЗ України» закликає всіх громадян територіальних громад приєднатися до глобального руху вакцинації та внести свій внесок у створення здорового й безпечного суспільства для всіх.

 

Полонське відділення

ДУ «Хмельницький ОЦКПХ МОЗ»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь