Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Обґрунтування підстав для здійснення закупівлі

Дата: 15.01.2024 10:58
Кількість переглядів: 54

Обґрунтування підстав для здійснення закупівлі
згідно з підпунктом 5 пункту 13 Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, затверджених  постановою від 12.10.2022 №1178 (далі – Особливості).

Повне найменування замовника, код ЄДРПОУ

Виконавчий комітет Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади, 40220859

Місцезнаходження

30500, Україна, Хмельницька область, м. Полонне, вул. Лесі Українки, 114

Назва предмета закупівлі

Послуга з постачання теплової енергії для потреб опалення

Класифікатор та його відповідний код

ДК 021:2015:09320000-8: Пара, гаряча вода та пов’язана продукція

Вид процедури закупівлі

Закупівля без використання електронної системи

Очікувана вартість предмета закупівлі

600 000 (шістсот тисяч) грн. 00 коп. з ПДВ

Підстави для здійснення закупівлі

абзац 4 підпункту 5 пункту 13 Особливостей - придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися шляхом укладення договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання в одному з таких випадків: відсутність конкуренції з технічних причин, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

Частиною 1  статті  5 Закону України «Про природні монополії»  та п. 7. Розпорядження Антимонопольного комітету України від 28.11.2012 року № 874-р «Про затвердження Порядку складання та ведення зведеного переліку суб’єктів природних монополій» встановлено перелік суб’єктів природних монополій, що розміщується на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України. На офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України зазначено зведений перелік суб’єктів природних монополій України, яким визначено – КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ПОЛОННЕ ТЕПЛОВОДОПОСТАЧАННЯ (код ЄДРПОУ 40946445), що займає монопольне (домінуюче) становище по транспоруванню теплової енергії магістральними та місцевими (розподільчими) тепловими мережами.

Згідно рішення виконавчого комітету Полонської міської ради №259 від 28.11.2023 року, було встановлено тариф КП «Полонне тепловодопостачання» на постачання теплової енергії для опалення приміщень бюджетних закладів, в тому числі приміщень Виконавчого комітету Полонської міської ради об'єднаної територіальної громади (м. Полонне, вул Л. Українки, 95В, 114, 105)) у розмірі 3679,10 грн. (з ПДВ) за одну ГКал. Постачання теплової енергії за адресами м. Полонне, вул Л. Українки, 95В, 114, 105 іншими підприємствами, які функціонують в Полонському районі потребує будівництва котелень, встановлення відповідного обладнання, тому відповідно до абзацу 4 підпункту 5 пункту 13  Особливостей  - відсутня конкуренція з технічних причин на послуги теплопостачання. Наша теплова мережа підключена до загальної мережі Комунального підприємства «Полонне тепловодопостачання» (ЄДРПОУ 40946445). Отже ми, як замовник торгів, через відсутність конкуренції з технічних причин, не маємо можливості здійснювати закупівлю послуг з централізованого постачання теплової енергії в інших організацій. Дані послуги може бути надано лише певним виконавцем, а саме Комунальним підприємством «Полонне тепловодопостачання» (код ЄДРПОУ 40946445). Інша альтернатива відсутня. Договір про закупівлю послуги з теплопостачання може бути укладений згідно п.13 Особливостей без застосування відкритих торгів з одним постачальником, а саме з Комунальним підприємством «Полонне тепловодопостачання» (код ЄДРПОУ 40946445).

Таким чином, враховуючи вищевикладене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення наявної потреби Замовника в умовах воєнного стау Замовником прийнято рішення щодо здійснення Закупівлі без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі послуги та застосування під час здійснення Закупівлі, як вийняток, на підставі абзацу 4 підпункту 5 пункту 13 Особливостей.

З огляду на викладене, рішення щодо проведення закупівлі  відповідає чинному законодавству.

За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до  пп.5 п.13 Особливостей, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3⁸ розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про публічні закупівлі».

Разом із звітом про договір про закупівлю, укладеними без використання електронної системи закупівель, замовник оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю з додатками (при наявності), а також обґрунтування підстав для здійснення закупівлі відповідно до п.13 Особливостей.

Перелік документів, якими підтверджується наявність підстави для застосування виключення за Особливостями (документальне підтвердження):

зведений перелік суб’єктів природних монополій станом на 30.11.2023 року розміщений на офіційному сайті Антимонопольного комітету України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних