Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 24.11.2023 18:45
Кількість переглядів: 185

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

Прояви насильства супроводжують людство здавен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. Ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування.

Фото без опису

https://www.youtube.com/watch?v=gec4dn5HZoc&ab_channel=UNFPAUkraine

Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію «16 днів проти насильства», яка щорічно проходить з 25 листопада по 10 грудня. У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

В Україні, у період повномаштабного військового вторгнення питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту пов’язаного зі зростанням виявлення випадків сексуального насильства пов’язаного з військовим конфліктом.

Згідно зі світовими дослідженнями 1 із 3 жінок у світі зазнає фізичного та/або сексуального насильства. Війна спричиняє важке психоемоційне навантаження, змушує тривожитися за майбутнє, обмежувати та змінювати своє життя, переживати економічні складнощі. Ці виклики загострюють ризики домашнього та ґендерного насильства.  1 із 5 жінок у світі, які є біженками або переміщеними особами, зазнають сексуального насильства.

Основне завдання акції - привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини. 

Дати початку та завершення Акції символізують поєднання у цьому періоді превентивних та пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству та захисту прав людини, адже упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат. З – поміж них: Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, Міжнародний день боротьби з рабством, Міжнародний день волонтера, Міжнародний день людей з інвалідністю, Міжнародний день прав людини.

Акція “16 днів проти насильства” — це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процес створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини. Подібні масштабні проблеми можна подолати лише об’єднавши зусилля, забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності кривдників та надаючи якісну кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує.

Якщо ви стали свідком насильства, телефонуйте у поліцію за номером 102.

Ваш дзвінок може врятувати життя.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних