Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ГУ Пенсійного фонду у Хмельницькій області інформує

Дата: 22.08.2023 09:20
Кількість переглядів: 79

В ПЕРІОД ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ОТРИМАВ ПОРАНЕННЯ, ВНАСЛІДОК ЧОГО ВИЗНАНИЙ ОСОБОЮ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ ІІІ ГРУПИ. ПІСЛЯ ЛІКУВАННЯ ТА РЕАБІЛІТАЦІЇ ПРОДОВЖИВ СЛУЖБУ. НА ЯКУ ПЕНСІЮ Я МАЮ ПРАВО?

Особа, якій встановлено інвалідність, в тому числі внаслідок війни, при виконанні умов, визначених законодавством, має право на пенсію.  Умови призначення пенсій по інвалідності військовослужбовцям визначено законами “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб“  та “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ . 

Право на призначенням “страхової“ пенсії по інвалідності залежить від тривалості набутого страхового стажу на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією залежно від групи інвалідності. Так, пенсія по  інвалідності ІІІ групи призначається (у тому числі при перебуванні на службі) за наявності у особи страхового стажу від 1 до 15 років (необхідна тривалість страхового стажу залежить від віку, в якому встановлено інвалідність).

Пенсія по інвалідності по “військовому“ закону призначається  після звільнення зі служби, на підставі заяви та комплекту документів, які готують уповноважені органи силових міністерств та відомств. 

Важливо!

Мінімальна пенсійна виплата для осіб з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи (незалежно від закону, згідно з яким її  призначено) не може бути нижче 360 % прожиткового мінімуму для осіб , які втратили працездатність (ПМ), з 01.12.2022 – 7534,80 грн (2093,00 грн х 360%, де 2093,00 – ПМ).

Фото без опису

 

ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ НОТАРІУСА НА ВЕБПОРТАЛІ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ФОНДУ

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України запрацював електронний кабінет нотаріуса.

Завдяки новому електронному інструменту нотаріуси мають можливість надсилати до Фонду звіти про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування.

 

Довідково:

Звіти подаються до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

 

Скористатися послугою можуть нотаріуси, які авторизувалися на вебпорталі за кваліфікованим електронним підписом (КЕП).

Для подачі звіту через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України нотаріусам потрібно виконати такі кроки.

 

Крок 1. Зайти на вебпортал  (https://portal.pfu.gov.ua) та натиснути кнопку “Вхід”. У вікні, що відкриється, в полі “Бажаєте увійти як” обрати категорію “Нотаріус”, зазначити акредитований центр сертифікації ключів (АЦСК), який надав КЕП, прикріпити файл ключа (з файлового носія чи з токена) та ввести пароль.

Детальніше - Завантажити

Фото без опису

ЧИ МОЖЕ ПРИЗНАЧАТИСЯ СУБСИДІЯ, ЯКЩО У ЛЮДИНИ ОФОРМЛЕНА ОПЛАТА

ЧАСТИНАМИ (10 ПЛАТЕЖІВ) НА ПОКУПКУ ЗАГАЛЬНОЮ ВАРТІСТЮ 10 000 ГРН?

Так, у зазначеному випадку житлова субсидія призначається. 

Житлова субсидія не призначається у разі, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії (призначенням житлової субсидії без звернення) здійснив покупку, зокрема товарів довгострокового вжитку, на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень, або одноразово оплатив на цю суму будь-які роботи або послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг згідно із соціальною нормою житла) (пункт 14 Положення про порядок призначення житлової субсидії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 N°848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”).

Фото без опису

Я ВІДПРАЦЮВАЛА 20 ДНІВ У МИНУЛОМУ МІСЯЦІ. ЗА ЯКИХ УМОВ НЕПОВНИЙ МІСЯЦЬ РОБОТИ ЗАРАХОВУЄТЬСЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ЯК ПОВНИЙ?

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” страховий стаж в Україні обчислюється в місяцях. Неповний місяць роботи зараховується до страхового стажу як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Наприклад, щоб липень 2023 року було зараховано до страхового стажу як повний, за особу (або особою) має бути сплачено страховий внесок у розмірі не менше 22% мінімальної зарплати: 6700 х 22% =1474 грн.

Тобто, якщо за 20 днів роботи було нараховано заробітну плату не менше 6700 грн, до страхового стажу буде враховано повний місяць.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних