Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

На Хмельниччині відбулися тактико-спеціальні навчання щодо дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС

Дата: 22.07.2023 14:58
Кількість переглядів: 100

На території Хмельницької області, 20 липня, відбулися регіональні тактико-спеціальні навчання з органами управління та силами цивільного захисту області щодо дій у разі виникнення радіаційної аварії на Хмельницькій АЕС.

Фото без опису

Представники системи цивільного захисту відпрацювали практичні дії комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і комісії з питань евакуації. На практиці реалізовували заходи із оповіщення та збору населення, його евакуацію до проміжних та приймальних евакопунктів. Загалом у ході навчань відбулося розгортання мережі евакоорганів і евакопунктів, відпрацьовані питання моніторингу та прогнозування поширення радіаційної хмари, організації роботи постів регулювання руху, у тому числі на межі 30-кілометрової зони спостереження Хмельницької АЕС.

Також було відпрацьовано порядок роботи пункту спеціальної обробки: санітарної обробки людей та спецобробки техніки, при цьому використовуючи можливості служб взаємодії та Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС. Під час навчання застосували на практиці надсучасний спецавтомобіль СМРХР-В – обладнаний приладами для оперативного аналізу радіаційної та хімічної розвідки в радіусі десятків кілометрів, засобами для відбору проб та ідентифікації невідомих речовин, засобами індивідуального захисту, оснащений системою Starlink. Для стабілізації емоційного та психологічного стану людей, а особливо дітей, працювали психологи ДСНС спільно з волонтерами Товариства Червоного Хреста України в області.

Фото без опису

“Сьогодні в рамках навчання ми побачили яким чином відбувається процедура і процес очистки від радіаційного забруднення людей та транспорту, в тестовому режимі провели евакуаційні заходи, розгорнули пункти прийому населення та пункти по очистці від радіаційного забруднення, перевірили яким чином працюють медичні служби. Можу з впевненістю сказати, що система цивільного захисту області спроможна і готова відреагувати на випадок загрози”, – сказав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, за підсумками навчання.

В свою чергу, під час підведення підсумків тактико-спеціальних навчань заступник Голови ДСНС України – Володимир Демчук зазначив: «Служби цивільного захисту Хмельниччини загалом спроможні виконати задачі та відреагувати на загрози, якщо такі будуть на території області».

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь