A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Триває робота над впровадженням електронного сервісу «єВідновлення»

Дата: 08.05.2023 10:56
Кількість переглядів: 123

4 травня під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення України – Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова відбулася онлайн-нарада з представниками обласних військових адміністрацій та територіальних громад щодо впровадження електронного сервісу «єВідновлення», за яким люди зможуть отримувати кошти на ремонт пошкодженого в наслідок військових дій житла.

Фото без опису

Від Хмельниччини участь у нараді взяли заступник начальника ОВА Володимир Білик та директор Департаменту розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства ОВА Віра Бригадир.

Нагадаємо, Верховною Радою України прийнято Закон України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України», який набирає чинності 22 травня 2023 року.

З метою обговорення етапності впровадження Закону було ініційовано проведення онлайн-наради з залученням до обговорення фахівців Офісу реформ.

Відтак, для того, щоб отримати кошти на ремонт житла, власнику потрібно подати інформаційне повідомлення про пошкоджене майно. Це можна зробити на порталі чи в застосунку «Дія», а також через ЦНАП або нотаріуса.

Далі потрібно відкрити спеціалізований рахунок “єВідновлення” в одному з банків-учасників програми. Після цього слід подати заяву на компенсацію в Дії.

Після подання заявки спеціальна Комісія з розгляду питань щодо надання компенсації, створена при органі місцевого самоврядування, розгляне заяву, проведе обстеження пошкодженого майна, внесе дані про нього в Реєстр пошкодженого та знищеного майна та визначить вартість його відновлення.

Після цього громадянин, який подав заяву на компенсацію, отримає підтвердження та кошти на спеціалізовану картку “єВідновлення”.

За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, такої допомоги потребують 160 000 домогосподарств.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь