Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

ХЛР ОБЛАДНАВ ПЕРШУ В УКРАЇНІ ІНДИКАТИВНУ АВТОМАТИЧНУ СИСТЕМУ МОНІТОРИНГУ ПОВІТРЯ

Дата: 23.02.2023 11:21
Кількість переглядів: 270

Для ХЛР принципово важливо впроваджувати новітні технологічні рішення. Адже лише так ми розвиваємося самі, а разом із нами шляхом прогресу йдуть і наші партнери.

Нещодавно у м. Сумах фахівці ХЛР встановили першу в Україні індикативну автоматичну систему моніторингу атмосферного повітря CAIRNET від французької компанії ENVEA.

Тепер сумчани можуть усвідомлено контролювати викиди промислових підприємств, заводів, транспорту, наслідки пожеж і навіть воєнних дій, що негативно впливають на їхнє здоров’я.

Фото без опису

Контроль згідно із законом

Люди маю право знати, яким повітрям дихають. Вчасне й точне інформування населення дасть змогу коригувати викиди, впливати на стан повітря, робити його безпечним для здоров’я громадян. Ці тези прописано в постанові Кабінету Міністрів України №827.

Постанова визначає необхідні заходи для екомоніторингу, їх виконавців, терміни виконання та необхідність у постійному інформуванні населення про стан атмосферного повітря у кожному регіоні Україні.

Новий автоматизований пост спостереження за якістю атмосферного повітря в Сумах проводить вимірювання саме згідно з Постановою КМУ №827 «Деякі питання здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря», а також європейською Директивою 2008/50/ЕС.

Що і як контролюємо

Що ж таке індикативна станція моніторингу? Простими словами – це бюджетна компактна комплексна станція, призначена для індикативних вимірювань якості повітря.

У Сумах така станція здійснює моніторинг таких показників якості повітря: озон (О3), діоксид азоту (NO2), сірководень (H2S), оксид вуглецю (СО), аміак (NH3) і тверді частинки пилу фракцій PM 10, 2,5, 1 мкм. Пристрій передає виміряні дані й технічні параметри на хмарний вебсервер користувача для моніторингу показників у режимі онлайн і має можливість передавати інформацію в державну систему моніторингу повітря України.

Газоаналізатори ENVEA отримали оцінку відповідності згідно з Технічним регламентом №94 законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки та мають відповідний сертифікат перевірки типу, що дозволяє використовувати ці прилади в законодавчій сфері, підтверджувати метрологічні показники й точність вимірювань.

ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ», як офіційний представник французької компанії ENVEA в Україні, пропонує комплексні готові проєкти з екологічного моніторингу з урахуванням усіх українських і європейських стандартів. Ми вже успішно втілюємо ці проєкти в життя. Звертайтеся!

Фото без опису
Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних