Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Постанова Кабінету міністрів УКраїни від 10 січня 2023 р. №25 "Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням"

Дата: 16.01.2023 09:06
Кількість переглядів: 469

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Погодитися з пропозицією Міністерства економіки, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства енергетики стосовно реалізації протягом 2023 року експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням (далі — експериментальний проект).

2. Затвердити Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії населенням, що додається.

3. Установити, що:

1) учасниками експериментального проекту є фізичні особи —громадяни України, які досягли 18-річного віку та яким в установленому законодавством порядку присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків, акціонерне товариство “Укрпошта”, державне підприємство “ДІЯ”;

2) координатором експериментального проекту є Міністерство економіки;

3) джерелами фінансування експериментального проекту є фінансові та інші ресурси та послуги, що відповідно до міжнародних договорів України надаються партнерами з розвитку на безоплатній та безповоротній основі з метою підтримки України;

4) під час ввезення на митну територію України до товарів, що надаються партнерами з розвитку в межах експериментального проекту, не застосовуються вимоги щодо наявності декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам, енергетичної етикетки та мікрофіші, за умови наявності документів та маркування, що підтверджують відповідність таких товарів вимогам актів законодавства Європейського Союзу щодо гармонізації мовою оригіналу.

4. Міністерству цифрової трансформації забезпечити:

1) технічну можливість щодо формування попередньої заявки засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія), зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), та його застосування відповідно до затвердженого цією постановою Порядку;

2) обробку даних у порядку, визначеному законодавством про захист персональних даних.

5. Обласним державним адміністраціям, обласним військовим адміністраціям, військовим адміністраціям районів та населених пунктів забезпечити вирішення питання належного поводження з відпрацьованими лампами, отриманими акціонерним товариством “Укрпошта” від населення в рамках реалізації експериментального проекту, шляхом укладення в установленому порядку договорів про здійснення їх збирання, перевезення та утилізації за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду місцевих бюджетів за справляння екологічного податку.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування забезпечити фінансування таких договорів за рахунок коштів, що надходять до спеціального фонду місцевих бюджетів за справляння екологічного податку.

6. Міністерству економіки поінформувати до 1 серпня 2023 р. Кабінет Міністрів України про результати реалізації експериментального проекту та подати пропозиції щодо вдосконалення законодавства у відповідних сферах.

         Прем’єр-міністр України                                              Д. ШМИГАЛЬ

Інд. 21


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних