Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

За допущені порушення у сфері трудових відносин працедавцям Хмельниччини накладено штрафних санкцій у сумі понад 270 тисяч гривень

Дата: 27.09.2022 10:37
Кількість переглядів: 137

На сьогодні в умовах війни актуальним залишається питання офіційного працевлаштування наших громадян та забезпечення їх соціальних гарантій. Незадекларована праця позбавляє найманих працівників можливості захисту своїх інтересів, сприяє ухиленню від сплати податків, а відповідно і до ненадходження до бюджету таких потрібних для країни коштів.

Головним управлінням ДПС у Хмельницькій області в ході проведення ряду фактичних перевірок фізичних осіб – підприємців зафіксовано порушення у сфері оформлення трудових відносин. Виявлено факти неоформлених найманих працівників, один з яких неповнолітній, що є ганебним соціальним явищем в умовах сьогодення; невідповідності умов трудового договору та інші порушення законодавства «Про працю».

Відтак, на підставі актів фактичних перевірок Головного управління ДПС у Хмельницькій області, Управлінням Держпраці у Хмельницькій області було винесено ряд постанов про накладення штрафу на загальну суму понад 270 тисяч  гривень.

При цьому слід зауважити, що відповідно до п.2 Порядку №509 (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2013) штрафи на суб’єктів господарювання та роботодавців за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, передбачених ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України, накладаються на підставі, зокрема акта перевірки ДПС, у ході якої виявленні порушення законодавства про працю.

У рамках кампанії «Виходь на світло!» податкова служба надає інформаційну підтримку щодо ознайомлення громадян з вимогами законодавства щодо офіційного оформлення найманої праці та спільно з Управлінням Держпраці у Хмельницькій області аналізує виявлені порушення та працює на їх упередження.

Податківці вкотре закликають працедавців та їх робітників працювати легально, таким чином допомагаючи нашій країні на шляху до перемоги!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних