A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів селекторну нараду з керівниками областей

Дата: 18.08.2022 11:06
Кількість переглядів: 978

Відновлення процесу приватизації державного майна, стан підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року та забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років  обговорили учасники селекторної наради з керівниками областей під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Від Хмельниччини участь в нараді взяли заступники начальника ОВА Сергій Тюрін, Сергій Ткачук та Володимир Юр’єв, начальник ГУ ДСНС в області Едуард Братко, представники профільних структурних підрозділів ОВА та Фонду держмайна.

Фото без опису

Розпочинаючи нараду, Денис Шмигаль нагадав, що з вересня Уряд відновить приватизацію підприємств державної власності, що була призупинена на період воєнного стану та розблокована з ухваленням законопроекту №7451. У липні Уряд затвердив перелік 420 об’єктів після процедури тріажу – сортування на ті, які залишаться у державній власності, які будуть спрямовані на приватизацію до ФДМУ та які будуть ліквідовані.

Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко додала: “Ми передали 65 підприємств у липні поточного року до Фонду державного майна. За останні 4 роки Фонд отримав 500 об’єктів на приватизацію. Ми і далі будемо проводити тріаж підприємств, для того, щоб передавати максимальну кількість об’єктів на приватизацію. Стартувати з вересня будемо зі спиртзаводів і хлібокомбінатів. Ми вже маємо певний графік передачі об’єктів по всій Україні”.

Приватизація відбуватиметься на спрощених умовах. Приватні підприємці зможуть викупити цілісні майнові комплекси, в тому числі ті, які обтяжені багаторічними арештами на майно (у такому випадку покупець також зобов‘язаний погасити раніше накопичені борги).

Також будуть зростати гарантійні внески, а оплата за актив буде відбуватися до укладання договору купівлі-продажу.

Процес приватизації від оголошення аукціону і до підписання договору займатиме не більше двох місяців. Якщо в аукціоні зареєстрований лише один учасник, він зможе викупити об’єкт за запропонованою ним ціною, але не нижче стартової. Якщо ж з першого разу покупців не буде, то дозволятиметься проводити повторні аукціони. Буде допускатися покрокове зниження стартової ціни, але не більше, ніж на 50%.

Усі дозволи та ліцензії підприємства зберігатимуться для нових власників єдиних майнових комплексів.

Фото без опису

У продовження наради обговорили питання забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2022-2023 років. Глава Уряду зауважив, що Україна, як і Європа, готується до найскладнішого опалювального сезону. Він нагадав, що у Європейському Союзі було узгоджено добровільне зменшення споживання енергоресурсів на 15%.

«Європа реагує на енергетичні виклики, на складність проходження опалювального сезону у зв’язку з війною в Україні та кризою, яку спричиняє російська федерація. Україна має запропонувати свою відповідь на виклики, з якими ми стикнемося протягом осінньо-зимового періоду», — відзначив Денис Шмигаль.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов поінформував про реалізацію заходів, спрямованих на зменшення споживання енергоресурсів в Україні. Зокрема, переведення теплогенеруючих підприємств на альтернативні види енергії, побутова термомодернізація, реалізація програм Фонду енергоефективності.

За інформацією Мінрегіону, підготовка до опалювального сезону йде згідно з планом, а стан готовності об’єктів житлового фонду вже становить 72%, теплових мереж — 74%. Також іде активне відновлення пошкодженої інфраструктури. Зауважимо, що Хмельниччина, за даними міністерства, увійшла до трійки областей-лідерів за темпами підготовки до зими.

Фото без опису

Крім того, у Міністерстві розвитку громад та територій повідомили, що Україна накопичила 12,6 млрд кубометрів газу та 1,89 млн тонн вугілля. Області також надали комплексні плани оперативного реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час проходження осінньо-зимового періоду.

Прем’єр-міністр наголосив і на важливості забезпечення достатньої кількості альтернативних видів палива, зокрема деревини. У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів повідомили, що всі лісгоспи мають відповідні плани, і на сьогодні держава має можливість заготовити 2,3 млн кубічних метрів деревини.

За результатами обговорення очільник Уряду дав доручення обласним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування забезпечити створення резервних запасів матеріалів, обладнання та палива.

Стосовно початку навчального року та стану підготовки закладів освіти до 2022/23 навчального року, глава Уряду відзначив, що відсоток батьків, які підтримують очне навчання дітей, поступово зростає, зокрема через підготовку закладів освіти, облаштування сховищ та підвищення рівня безпеки.

«З 1 вересня ми маємо запустити змішану форму навчання. Аби учні й студенти, які хочуть вчитися очно в школах і вишах, отримали таку можливість. І щоби батьки й діти, які переживають за свою безпеку, отримали можливість здобувати якісну освіту онлайн», — підкреслив Денис Шмигаль.

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет поінформував, що на сьогодні визначено майже 26 тисяч освітніх закладів, які приводяться в готовність до початку освітнього процесу в змішаному форматі. За інформацією МОН, станом на 15 серпня укриттями забезпечено близько 41% об’єктів.

Фото без опису

У Міністерстві освіти і науки підкреслили, що продовжується реалізація програми «Безпечна школа» щодо облаштування укриттів у відносно безпечних регіонах за підтримки донорів. Так, фонд UNICEF допоміг обладнати майже 73 школи в різних регіонах України. Крім того, спільно з Міністерством цифрової трансформації запущено проект «Wi-Fi в укриттях». На сьогодні обладнано майже 600 шкіл.

Як відзначили в Міністерстві внутрішніх справ, особлива увага приділяється підготовці учасників освітнього процесу до дій під час повітряної тривоги та евакуації. Зокрема, ДСНС розпочала програму тренінгів із підвищення рівня цивільної безпеки — працівники будуть закріплені за кожною школою. Крім того, МВС та МОН запровадили так звані «класи безпеки», спрямовані на вивчення основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

За підсумками наради Прем’єр-міністр дав доручення МВС, ДСНС та обласним військовим адміністраціям забезпечити контроль за дотриманням вимог законодавства суб’єктами господарювання, на балансі яких перебувають укриття й захисні споруди. Також МОН і ОВА мають до 29 серпня поінформувати Кабінет Міністрів щодо обстеження закладів освіти на предмет готовності фонду захисних споруд, що можуть використовуватися як укриття для учасників освітнього процесу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь