A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області профінансовано страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей на суму понад 67 млн гривень

Дата: 17.08.2022 11:40
Кількість переглядів: 506

Фонд соціального страхування України та його робочі органи здійснюють реалізацію державної політики у сфері соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання.

«Забезпечення реалізації конституційних прав усіх працюючих на належні допомоги та страхові виплати в разі нещасного випадку на виробництві – є одним із пріоритетних напрямів роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області», – зазначає начальник управління Сергій Кіндзерський. – «Саме одним із завдань страхування від нещасного випадку є відшкодування шкоди, пов’язаної з втратою застрахованими особами заробітної плати під час виконання трудових обов’язків та надання їм соціальних послуг у зв’язку з ушкодженням здоров’я. Попри умови воєнного стану управління здійснює страхові виплати у повному обсязі».

На обліку в управлінні виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області перебувають 3345 потерпілих від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності та осіб, які мають право на страхові виплати у разі смерті працівників внаслідок виконання посадових обов’язків. З яких: потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання – 3118 осіб та членів їх родин – 227 осіб.

За оперативною інформацією протягом січня-липня поточного року відділеннями управління профінансовано 67672,7 тис. грн страхових виплат потерпілим та членам їх сімей. Вагому частку (88,6 % від загальної суми) складають щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину отриманого заробітку потерпілого. Сума зазначених виплат склала 59987,1 тис. гривень. Щомісячні страхові виплати особам, які мають право на виплати в разі втрати годувальника, профінансовано на суму 4654,8 тис. гривень.

Також протягом зазначеного періоду управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області призначено:

– одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності 27 потерпілим на суму 364,4 тис. грн;

– одноразові допомоги членам сім’ї потерпілого (в разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку на виробництві) на загальну суму 520,5 тис. гривень.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі Фонду соціального страхування України: https://t.me/socialfund.

Варто зазначити, з 01 липня 2022 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 481 гривні до 2 600 гривень.

Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настає з 01 липня цього року, розмір допомоги складає:

 - потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 44 200 грн;

- сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 260 000 грн;

- утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 52 000 грн.

Раніше ці виплати становили 42 177 грн, 248 100 грн, 49 620 грн відповідно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь