A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

«ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ:ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ»

Дата: 28.07.2022 17:41
Кількість переглядів: 477

У нинішньому світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Жертвою торгівлі може стати будь-яка особа, незалежно від віку,статі, освіти та кваліфікації. Нажаль, проблема торгівлі людьми залишається актуальною для України і сьогодні. Через військову агресію росії жінки та діти нашої держави змушені покинути Україну та прямувати до сусідніх країн; чоловіки, що залишаються всередині країни, втрачають роботу і дохід; обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців та постраждалих від війни. Внаслідок цього виникає ще більший ризик торгівлі людьми.

26.07.2022 р. спеціалістами відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ  спільно з представниками служби у справах дітей, відділу поліцейської діяльності  №3 ШРУП ГУ НП в Хмельницькій обл., сектору «Полонське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Шепетівського МЦ НБВПД  проведено  робочу зустріч, в ході якої проаналізовано діючі нормативно-правові  акти, які регулюють питання протидії торгівлі людьми та надання допомоги постраждалим особам.

Обговорено питання консультування членів сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, пов’язаних із проблемою вимушеної трудової міграції, безробіття. Особливу увагу приділено питанню взаємодії щодо виявлення ризиків торгівлі людьми, оскільки на сьогодні одним із най ганебніших явищ, які існують у сучасному світі, є торгівля людьми. Це явище, яке порушує права людини, принижує її честь та гідність. Учасники зустрічі обмінялися інформаційними буклетами  та матеріалами з питань протидії торгівлі людьми. 

28.07.2022 року, напередодні Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, спеціалістами відділу соціальної роботи ВК Полонської міської ради ОТГ взято участь в інформаційному семінарі на тему « Ризики нелегальної трудової міграції», який проходив на базі Полонської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Метою заходу було підвищення рівня поінформованості мешканців Полонської територіальної громади стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми, привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.

Присутні ознайомились з видами торгівлі людьми, формами експлуатації, шахрайських схем вербування та найголовніше – правилами безпечного працевлаштування за кордоном, поінформовано про організації та установи, куди можна звернутися, потрапивши у сучасне рабство, з алгоритмом дій при наданні допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Наприкінці заходу учасники отримали листівки та буклети тематичного спрямування.

                       Відділ соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь