A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Землевпорядники громад взяли участь у семінарі Асоціації міст України

Дата: 22.07.2022 15:46
Кількість переглядів: 489

Асоціація міст України спільно з Громадською організацією «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» в рамках Меморандуму про співпрацю  проводять серію онлайн навчальних заходів на тему: «Важливі аспекти управління територіями в умовах воєнного стану. Цифровізація громади». 22 липня такий захід відбувся на базі  Хмельницького регіонального відділення АМУ. До заходу долучилось більше 40 представників органів місцевого самоврядування області.

Із вступним словом до присутніх звернулася експертка АМУ із земельних питань та комунального майна Тетяна Медвецька. Вона підкреслила, що якісне управління земельними ресурсами у громадах – це питання, що не втрачає своєї актуальності навіть в умовах воєнного стану. Тож АМУ уже проводила подібні навчання та й надалі триматиме руку на пульсі та оперативно інформуватиме громади, налагоджуватиме подальшу продуктивну співпрацю та допомагатиме ОМС реагувати на виклики, що виникають у поточній роботі.

Першим питанням порядку денного стало обговорення змін у регулюванні земельних відносин та функціонування ДЗК в період воєнного стану. Спікер охарактеризував чинну нормативну-правову базу, якою мають керуватися у своїй роботі органи місцевого самоврядування та наголосив на змінах, що вносилися у неї.

Алгоритм дій територіальної громади щодо цифровізації ресурсів детально розкрила Юлія Заїченко, експертка ГО «ВАГА».

Головний спеціаліст ТОВ «Подільський земельний центр» Тетяна Григорович розповіла про аудит земельних ресурсів. Також на конкретних прикладах продемонструвала перспективи наповнення бюджету. Розкрила тему систематизації інформації та її застосування.

У наступній частині семінару спікери розповіли, як можна використовувати ГіС, як робочий інструмент та які вимоги до системи існують. Нині ще багато муніципалітетів, зокрема керівників громад та служб містобудівного кадастру і земельних відносин, працюють з паперовими застарілими картографічними матеріалами, генеральними планами, ортофотопланами та іншою містобудівною документацією. Сучасне управління землями територіальної громади має бути автоматизованим, прозорим та зручним, особливо у період воєнного стану. Керівник громади, щоб ефективно керувати  громадою, повинен володіти усіма можливими даними про ресурси громади. Відповідно до державних вимог, документація має опрацьовуватися в електронному вигляді. Сьогодні ще не вся інформація є оцифрованою та зберігається у різних держструктурах, і це значно ускладнює процес прийняття рішень. Одним із способів полегшення роботи керівника громади є впровадження Геоінформаційної системи. Обговорили і відкритість даних, їх візуалізацію.

Також представники громад мали можливість задати спікерам запитання.

Підсумовуючи семінар в.о. виконавчого директора Хмельницького РВ АМУ Тетяна Крупа подякувала спікерам за змістовний захід, а присутнім за участь. Також  наголосила, що сьогодні управління земельними ресурсами громад є дуже важливим і актуальним. Зокрема, завдяки налагодженню ефективної роботи та впровадженню сучасних інструментів можна залучити додаткові кошти, зробити ОМС більш відкритим, автоматизувати складні процеси та відмовитись від паперової документації. І на семінарі були продемонстровані практичні механізми того, як саме це можна втілити.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь