A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

1 вересня навчання буде відновлено в режимі офлайн – заступник міністра

Дата: 08.06.2022 14:19
Кількість переглядів: 418

Навчальний рік 2022/2023 з 1 вересня у школах, університетах та закладах професійно-технічної освіти розпочнеться в офлайн режимі. Про це розповів заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко в етері телемарафону.

"Щодо початку нового навчального року: хочу повідомити усім батькам, усім школярам, студентам, що 1 вересня навчальний процес в Україні буде відновлено в режимі офлайн. І всі діти, студенти, учні мають піти до шкіл, університетів, коледжів, закладів професійно-технічної освіти. Тобто, я закликаю наших дітей готуватися до офлайн-процесу в українській освіті." - розповів заступник міністра.

Що стосується закладів біля лінії фронту та у зоні бойових дій, то від безпекової ситуації країни залежатиме чи відбуватиметься там навчальний процес. 

Наразі МОН проводить аудит укриттів, які можуть бути використані для школярів:

"Проводимо аудит усіх місць, де можна ховати дітей. Буде проведено роботу, яка стосуватиметься як мінімум найпростіших укриттів у школах, їх матеріально-технічного забезпечення – там є відповідні вимоги щодо наявності води, аптечок тощо. Ми маємо в Україні такі школи, де є бомбосховища. Окремо, якщо поруч зі школою є бомбосховища, мають бути розроблені спеціалізовані шляхи евакуації, вони мають бути затверджені ДСНС. Ця робота проводиться дуже активно." - зазначив Вітренко.

Раніше Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомляв, що станом на 2 червня 2022 року майже 5 тис. шкіл завершили освітній процес. Майже 1 млн 650 тис. дітей закінчили 2021-2022 навчальний рік. Кількість тимчасово внутрішньо переміщених дітей, які долучилися до навчання з інших областей, сягає понад 79 тис. осіб.

Що стосується садочків, то у 20-ти областях України вони продовжують роботу з вихованцями. 3 тис. закладів дошкільної освіти використовують елементи дистанційного навчання в роботі з вихованцями і батьками.

Понад 1 тис. 200 садочків працюють у звичному форматі, понад 1 тис. 270 закладів створили чергові робочі групи, а  понад 130 садочків працюють у змішаному форматі. Майже 4 тис. 800 внутрішньо переміщених дітей навчаються у закладах дошкільної освіти.

На початок червня 184 заклади освіти повністю зруйновані окупантами, пошкоджено понад 1900.

За інформацією МОН УкраїниїФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь