A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

“Освітній хаб. Діти”: як провести літні канікули цікаво та корисно

Дата: 02.06.2022 10:50
Кількість переглядів: 494

Майже два місяці минуло з того часу, як на Хмельниччині запрацював перший в Україні Освітній хаб, покликаний в умовах війни допомогти людям адаптуватися до нових умов роботи, здобути знання та професійні навички, які дозволять реалізувати себе та отримувати гідний заробіток. За цей час його послугами скористалися понад три тисячі осіб, серед яких як переселенці, що прибули в область, рятуючись від бойових дій, так і мешканці Хмельниччини. Про це розповів заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, вітаючи на пресконференції рідних та близьких дітей, які завітали сьогодні  на пробні ІТ-уроки від одного з партнерів Освітнього хабу – Комп’ютерної академії IT STEP.

Фото без опису

До спілкування також долучилися директорка Департаменту освіти, науки, молоді і спорту ОВА Дарія Басюк, координатор мережі освітніх хабів в Україні Станіслав Куценко та директор Комп’ютерної академії IT STEP у місті Хмельницький  Віталій Іванов.

Пробні уроки з комп’ютерної грамотності організатори приурочили до сьогоднішнього свята – Міжнародного дня захисту дітей. Також вони дають старт новому напрямку проєкту – “Освітній хаб. Діти”, який має на меті залучити дітей та молодь до цікавих та корисних занять на час літніх канікул.

Фото без опису

Володимир Юр’єв принагідно  привітав усіх присутніх зі святом та побажав, перш за все, миру та перемоги над ворогом, аби наші діти якнайшвидше могли повернутися до нормального життя. Посадовець зауважив, що, на превеликий жаль, війна внесла свої корективи в усі аспекти нашого життя, зокрема і літнє дозвілля наших дітей.

“Цьогоріч ми не зможемо організувати відпочинок і оздоровлення у тих масштабах, як це було раніше. Відповідно шукаємо шляхи, щоб задіяти наших дітей у цікавих та корисних заходах. Саме тому ми запустили проєкт “Освітній хаб. Діти”. Сподіваємося, що завдяки йому вони не лише здобудуть важливі практичні знання, що допоможуть їм у майбутньому знайти своє місце в житті, а ще – що діти  отримають майданчик для нових знайомств та спілкування,” – зазначив посадовець.

Фото без опису

Він додав, що в рамках проєкту також буде можливість пройти спеціальне тестування для визначення індивідуальних здібностей та схильностей, на  основі результатів якого фахівці зможуть надати свої рекомендації щодо вибору майбутньої професії. Заступник голови ОДА також висловив сподівання, що проєкт стане новим поштовхом для  розвитку освітянської галузі Хмельниччини. Володимир Юр’єв подякував ініціаторам та партнерам Освітнього хабу, які, підтримавши проєкт, уже допомогли сотням людей віднайти для себе нові шляхи самореалізації.

Про основні спеціальності, які можна здобути завдяки проєкту нагадала Дарія Басюк. За її словами, освітній хаб пропонує навчання за практичними спеціальностями, такими як швачка, перукар, майстер манікюру, маляр-штукатур, сантехнік, що дозволяють працевлаштуватися одразу після навчання. Також є багато креативних професій, що пов’язані з хендмейдом, творчістю: вишивка, макраме, флористика, ландшафтний дизайн. Окрім того, посадовиця повідомила, що в Освітнього хабу з’явився ще один партнер – Школа англійської мови FLASH, завдяки якій можна буде покращити свої знання з англійської мови.

Фото без опису

Розповідаючи про роботу викладачів Комп’ютерної академії IT STEP в рамках Освітнього хабу, її директор Віталій Іванов зазначив, що нещодавно завершив навчання перших потік охочих опанувати спеціальність ІТ-сфери, де слухачі мали змогу ознайомитися з основами веб-дизайну та конструювання вебсайтів, а зараз завершується другий набір на курс. Сьогоднішні пробні уроки від Академії, за його словами, мають на меті не лише зацікавити дітей до вивчення комп’ютера, а й подарувати їм можливість відчути звичайні дитячі радості, поспілкуватися, отримати психологічне розвантаження.

На завершення пресконференції координатор мережі освітніх хабів Станіслав Куценко більш детально розповів про заходи від школи FLASH, які до Міжнародного дня захисту дітей запланували в рамках проєкту. Він також зауважив, що перші результати роботи Освітнього хабу дозволяють говорити про його успішність та затребуваність у сучасних умовах. Пан Станіслав також додав, що на власному досвіді переконався у тому, що запропоновані курси є пізнавальними та корисними, адже пройшов навчання за однією із ІТ-спеціальностей.

Нагадуємо, що ознайомитися з переліком доступних курсів та зареєструватися на навчання в Освітньому хабі можна на вебсайті Департаменту освіти, науки молоді і спорту ОДА за посиланнями https://bit.ly/3uycPHh та https://bit.ly/3NOumSi.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Поділитись —  Facebook


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь