A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Шановні мешканці Полонської міської територіальної громади!

Дата: 01.04.2022 08:33
Кількість переглядів: 434

Незважаючи на війну в Україні та введення військового стану, з приходом весни та тепла з’являється бажання бачити нашу громаду чистою та охайною та необхідність прибрати її після зимового періоду.

В цей час дбайливі господарі наводять лад у своїх оселях та на своїх присадибних ділянках, мешканці багатоквартирних будинків на прибудинковій території, представники підприємств, установ та організацій, фізичні особи – підприємці на своїй  території та закріпленій за ними прилеглій території громади.

Прибирання території є досить актуальним питанням для власників приватних будинків особливо у весняно-літній період і восени. Чи повинні вони наводити лад ще й на території, яка знаходиться за межами їх земельної ділянки?

Згідно з додатком до Типових правил благоустрою території населеного пункту (далі - Типові правила), прилегла територія – це не менше 20 метрів від межі земельної ділянки та до проїжджої частини вулиці. Сюди входять двори, тротуари, майданчики, покриття проїжджої частини та інше.  

Тож хто має утримувати цю територію – господар садиби чи орган місцевого самоврядування? У Типових правилах, що набули чинності у лютому 2018 року, є чітка відповідь на це питання: «Благоустрій присадибної ділянки та прилеглої до присадибної ділянки території здійснюється власником або користувачем цієї ділянки».

Таким чином, забезпечити охайний стан присадибної ділянки та прилеглої території повинен власник або користувач земельної ділянки. Також можна укласти договір на платній основі з комунальним підприємством про догляд за територією.

Комунальне підприємство Полонської міської ради «Благоустрій» має дбати про благоустрій присадибної ділянки й прилеглої території лише у тому випадку, коли ця ділянка офіційно визнана безхазяйним майном, тобто ділянка не має власника, та прибудинкові території багатоквартирних будинків.

 

Крім того, відповідно Типових правил на прилеглих до приватних домоволодінь територіях забороняється :

  • розміщувати та/або залишати будівельні та господарські матеріали (камінь, пісок, відсів, щебінь, будівельні блоки, цеглу, дошки, бруси, мішки з матеріалами, дрова, тощо), будівельне сміття та відходи поза межами приватних домоволодінь, на прилеглих до приватних домоволодінь територіях, вулицях, провулках, проїздах, тротуарах,  узбіччях  та у невстановлених місцях

В зв’язку з вищевикладеним та проведенням щорічної акції «За чисте довкілля»,  з метою приведення вулиць населених  пунктів громади у належний санітарний та естетичний стан, підготовкою до святкування Великодня, звертаємося до Вас, як до свідомих і порядних мешканців нашої громади, та просимо Вас до 23.04.2022 року здійснити відповідні заходи щодо очищення від будівельних та господарських матеріалів (камінь, пісок, відсів, щебінь, будівельні блоки, цегла, дошки, бруси, мішки з матеріалами, дрова, тощо) прилеглої до Ваших земельних ділянок території, видалення чагарникової рослинності та побутового сміття, приведення даної території у належний санітарний та естетичний стан.

Пам’ятайте: упорядковування та приведення до належного естетичного стану території в нашій громаді та довкіллі – це обов’язок кожного мешканця громади. Це ознака нашої культури та свідомий обов’язок громадськості. Давайте долучатися до заходів благоустрою не лише під час проведення подібних акцій. А головне, дотримуватись всім відомого вислову: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».Адже чиста громада — це показник культури мешканців, які проживають у ній!

Завчасно вдячні  ВАМ за розуміння та співпрацю!

 

Відділ благоустрою і екології виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь