A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Цивільним мешканцям Хмельницької області заборонено ходити в ліс

Дата: 31.03.2022 09:38
Кількість переглядів: 264

Право заходити до лісу мають тільки військові та лісники

На території Хмельницької області для всіх цивільних мешканців заборонено входити на територію лісу та проводити пікніки у період воєнного стану. Обмеження пов’язані також із великою кількістю пожеж, що спричиняють палії сухої трави.

Про заборону відвідувати ліс на час воєнного стану заявив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій у своєму відеозверненні до мешканців області у понеділок, 21 березня.

Підписаний відповідний наказ, згідно з яким право заходити на територію лісу мають тільки працівники лісгоспів та представники ЗСУ. - Про заборону у Хмельницькій області відвідування лісів населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої техніки на час дії правового режиму воєнного стану - Завантажити

Також він зазначив, що лише за дві доби працівники ДСНС Хмельницької області гасили 107 пожеж, що були спричинені підпалами трави. Сергій Гамалій додав, що підпалювання сухої трави у період воєнного стану буде розцінюватись як мародерство.

«Палії трави – це люди, які створюють проблеми нашим ДСНС-никам, які витрачають на це свої сили та засоби, 30 тонн солярки тільки на те, щоби виїхати до цих місць. Я вважаю такі дії під час військового стану мародерством і хочу звернутися до всіх, хто буде цим займатися, що наслідки будуть дуже важкі для вас», – наголосив Сергій Гамалій.Фото без опису

Крім того, керівник Хмельницької обласної військової адміністрації звернувся до голів ОТГ та попросив провести роз’яснювальну роботу у громадах, щоб запобігти подальшому зростанню кількості підпалів сухої трави на території області.

Нагадаємо, за інформацією ДСНС, загалом з початку 2022 року на території Хмельницької області рятувальники зафіксували вже 123 пожежі сухої трави. Усі загорання були ліквідовані. Під час спалювання сухої трави у цьому році загинуло вже троє людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь