A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Dopomagai.org – сервіс пошуку безкоштовного житла для тимчасових переселенців

Дата: 30.03.2022 15:44
Кількість переглядів: 556

Волонтери ІТ-спільноти України створили сервіс пошуку безкоштовного житла у безпечних містах України та за кордоном та презентують його за підтримки Міністерства розвитку громад та територій разом з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цей сервіс допомагає людям, що готові надати безкоштовне житло та прихисток тимчасовим переселенцям з регіонів, уражених війною, додати своє оголошення та вказати усі деталі щодо поселення. Вже прямо зараз на сайті можна знайти понад 3000 активних ліжко-місць безкоштовного житла.

Власники житла та переселенці можуть додавати та відповідно шукати оголошення з надання безкоштовного житла за посиланням https://shelter.dopomagai.org або за номером гарячої лінії 0(800)332238 (безкоштовно по Україні), де вже працює більш ніж 70 волонтерів-операторів, які цілодобово приймають сотні дзвінків щоденно. Гаряча лінія є надважливою функцією, бо багато хостів й біженців є літніми людьми, які не мають смартфонів, щоб додати або знайти оголошення про безкоштовне житло. Також в дорозі чи у потязі, біженці можуть не мати доступу до Інтернету і можливості шукати житло. Отже звернутися до волонтерів на гарячу лінію, то єдиний спосіб знайти
житло.

Сервіс https://shelter.dopomagai.org також дбає про актуальність та безпеку наявних оголошень. Для цього оператори кол-центру регулярно обдзвонюють всю базу оголошень, щоб перевірити їх актуальний стан та видалити, де не залишилось більше вільних місць. З іншого боку, надавачі житла отримують смс-нагадування з проханням актуалізувати оголошення та видалити при потребі самостійно через веб-сайт або зателефонувавши на гарячу лінію.

Також є можливість залишити відгук чи скаргу на хоста чи гостя, які оператори колцентру перевіряють вручну. Це дозволяє уникнути неприємних ситуацій та заблокувати шахраїв. Вже були випадки, коли шахраї під виглядом хоста вимагали переказати їм на карту плату за проживання заздалегідь. Таких шахраїв ми дуже швидко ідентифікуємо та блокуємо.

У тяжкі часи війни люди допомагають один одному, навіть незнайомцям, розуміючи, що тільки згуртованість та взаємна допомога можуть наблизити всіх нас до перемоги та повернення до нормального стану життя. Отже питання довіри та безпеки є найважливішими факторами для такого сервісу, тому розробники https://shelter.dopomagai.org приділяють їм так багато уваги.

Волонтери також розмістили багато корисної інформації на основному вебсайті волонтерської організації “Допомагай” за посиланням https://dopomagai.org


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь