A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

За кожного прийнятого переселенця українцям платитимуть 450 грн. Ці кошти можна отримати як компенсацію витрат на комунальні послуги. Хто може на них претендувати та як отримати

Дата: 22.03.2022 13:44
Кількість переглядів: 651

Українці, які безкоштовно прийняли вимушених переселенців у своїх домівках, можуть отримати компенсацію витрат на комунальні послуги. Як повідомили у Міністерстві розвитку громад і територій, за кожного переселенця уряд виплачуватиме близько 450 грн. на місяць.

Власники житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, отримають гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

Міністерство пояснює алгоритм дій, як отримати відшкодування витрат на комунальні послуги.

Люди мають повідомити місцеву владу про готовність прийняти у себе переселенців. Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою та надати необхідну інформацію. Також, цю інформацію можна надати через веб-сайт Прихисток, а надалі це можна буде зробити й через застосунок Дія.

Органи місцевого самоврядування формуватимуть реєстр житлового фонду доступного для розміщення. Це дозволить розмістити якомога більшу кількість людей. Розселення буде відбуватись лише за згодою власників житла.

Щомісячно власники житла, які безкоштовно прийняли у своїх домівках переміщених осіб, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування – по 450 грн. на кожну особу.

Також 21 березня в уряді повідомили, що держава виплатить кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тисячі гривень. Просто, через "Дію", на картку в банку. Без зайвих паперів. Без бюрократії. Всім, хто переїхав з районів активних бойових дій.  3 тисячі гривень будуть виплачені на кожну дитину, яка через війну, через всі ці жахіття вимушено переїхала в більш безпечні регіони". Також 3 тисячі гривень щомісячно отримуватимуть особи з інвалідністю. Кошти можна буде отримати через Дію, їх перерахують на банківську картку. 

Порядок отримання коштів буде висвітлюватись по мірі отримання інформації. Слідкуйте за новинами та додатковою інформацією.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь