A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Сергій Гамалій про безпекову ситуацію в області станом на 04 березня

Дата: 04.03.2022 15:12
Кількість переглядів: 231

Сьогоднішня ніч на Хмельниччині пройшла спокійно, за винятком оголошення повітряної тривоги. Про це під час ранкового брифінгу повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

Про головне з брифінгу

- Закликаємо не нехтувати безпековими заходами. Ворог не припиняє бомбардування міст та мирного населення. Тож коли лунає сигнал “Повітряна тривога”, усі виходять з домівок та переходять до місць укриття (підвали, бомбосховища). Силами органів влади, місцевого самоврядування, комунальних служб, управляючих компаній, ОСББ, волонтерів та мешканців населених пунктів в області проводиться робота з перевірки та облаштування таких місць. Виходити з укриття можливо лише після оголошення про відбій повітряної тривоги. Таке повідомлення можливо отримати з додатку, офіційних сторінок органів влади (фейсбук, телеграм канали), радіо чи сигналу гучномовця.

Фото без опису- На території області виявлено два ящики боєприпасів. Вони конфісковані та передані військовим.

- Зброя має зберігатись у визначених місцях (зброярнях). Пересуватись по населених пунктах зі зброєю, навіть зареєстрованою, заборонено, крім військових та служб правопорядку. Представникам тероборони визначено ділянки для патрулювання, і тільки під час чергування їм видається зброя.

- У разі фіксації пересування без дозволу  на вулицях громадян з легальною зброєю, вона буде вилучена задля дотримання порядку в області та недопущення порушення правил безпеки.

- Хмельниччина наразі – гуманітарний фронт. Ми маємо допомагати нашим захисникам. Зараз в області створюються склади продовольства та речей першої необхідності, з яких надалі будуть формуватися сухпайки для військових.

- На залізничному вокзалі станції Хмельницький організовано кризову кімнату. Люди, що прибувають в область у період дії комендантської години, можуть звернутися у цю кімнату. Там вони зможуть переночувати або для них буде викликано таксі, яке доправить до місця призначення. Визначено службу таксі, яка організовано перевозитиме приїжджих осіб до місць перебування.

- Наголошуємо, перебування за кермом у стані алкогольного сп’яніння буде суворо каратися. Діє наказ щодо вилучення автомобілів у нетверезих водіїв, і в області уже зафіксовані такі випадки. Автомобілі порушників будуть вилучені, доправлені на штрафмайданчик  та реквізовані на потреби ЗСУ.

- Багато мешканців області долучилися до допомоги постраждалим внаслідок війни та надає їм своє житло безкоштовно або за мінімальну плату. Також чимало готелів долучились до такої ініціативи. Проте фіксуються випадки необґрунтованого завищення ціни за проживання. Такі дії у час війни є неприпустимими, і з боку адміністрації будуть вживатись відповідні заходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь