A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Михайло Подоляк про російське вторгнення: Війська РФ не здобули в Україні жодної оперативно-тактичної переваги

Дата: 26.02.2022 13:21
Кількість переглядів: 244

Збройні сили Російської Федерації за минулу добу не здобули жодної оперативно-тактичної переваги, що свідчить про те, що Україна перемагає. Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк.

«Ми розуміли, що сьогоднішня ніч буде тяжкою, бо РФ мала використати й використала всі свої ресурси та резерви, щоб завдати нам у максимальній кількості наших міст максимальних уражень. Відразу скажу, що цього не сталося – ЗСУ разом з Національною поліцією України повністю контролюють всю ситуацію і територію нашої держави», – наголосив він.

Фото без опису

Як зазначив радник керівника Офісу Президента, на півдні тривають потужні бойові дії в містах Херсон, Миколаїв, Одеса. Цей напрям РФ вважає пріоритетним.

«Вони хотіли там закріпитись, але немає жодного натяку на те, що їм це вдалося», – сказав Михайло Подоляк.

Також, за його словами, пріоритетним для Росії залишається напрямок Києва, адже мета спецоперації РФ – знищення політичного та військового керівництва України.

«Заради цього до міста Києва була спроба стягнути максимальну кількість техніки та сил збройних сил РФ. На цей час можемо сказати таке: і в самому місті, і на околицях міста контрольована ситуація», – розповів радник керівника Офісу Президента.

Він додав, що є окремі ворожі ДРГ, проти яких активно працюють поліція та представники Сил територіальної оборони. Крім того, на околицях Києва активно працюють ЗСУ.

На Південному напрямку, як розповів Михайло Подоляк, тривають запеклі бої навколо міста Маріуполя.

«Але жодного шансу на те, що Маріуполь перейде на сторону Російської Федерації чи буде захоплений представниками збройних сил РФ, на цей час немає», – наголосив він.

Крім того, за словами радника керівника Офісу Глави держави, у багатьох містах країни постійно працюють сигнали повітряної тривоги, тому що російська армія використовує реактивну артилерію та авіацію для прямих ударів по містах України.

«Проте станом на 7-му ранку 26 лютого жодної оперативно-тактичної переваги, незважаючи на ту кількість ресурсів і резервів, яка була вкинута в активні дії Російської Федерації, збройні сили цієї країни не отримали. Це говорить про те, що Україна не просто вистояла – Україна перемагає», – сказав він.

Михайло Подоляк наголосив, що оборону України активно здійснюють і Збройні Сили, і Національна поліція, і територіальна оборона.

«Люди вміють захищати свою державу. В постійному режимі працює Президент України Володимир Зеленський, який сьогодні, як це відбувалося в останні два дні, проведе низку важливих переговорів з представниками наших західних партнерів для того, щоб сформувати максимально дієву коаліцію проти Російської Федерації», – повідомив він.

Радник керівника Офісу Президента зазначив: країна контрольована, і це дуже важливо, адже противник використовує багато дезінформації, щоб українці втратили віру у свою перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь