A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Результати брифінгу 21.02.2022 (відео)

Дата: 21.02.2022 16:57
Кількість переглядів: 260

Сьогодні про виявлені випадки підробки COVID-сертифікатів на Хмельниччині розповіли під час брифінгу голова облдержадміністрації Сергій Гамалій спільно з т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області Володимиром Негодою, начальником відділу протидії кіберзлочинам в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України Олегом Дядиком.

Фото без опису

Головні тези:

- Наразі активно проводиться вакцинальна кампанія проти COVID 19, тож деякі люди намагаються незаконними методами нажитись на підроблені документів. Відтак, Служба безпеки України викрила чергову масштабну схему підробок COVID-сертифікатів на Хмельниччині. Дану справу передано до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

- На початку жовтня 2021 року до слідчого управління надійшли матеріали Служби безпеки України, а також відділу протидії кіберзлочинам щодо виготовлення та внесення в програму eHealth неправдивих даних, а далі у програму Дія для отримання підробних COVID-сертифікатів.

- За матеріалами кримінального провадження 18.02.2022 було проведено 14 обшуків за місцем проживання, роботи та у власних автомобілях фігурантів. 3  особам (2 -медичних працівники та ще 1 особа) вручено повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

- Наразі подано клопотання про надання їм запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також для медичних працівників – про відсторонення від виконання обов’язків на займаних посадах.

- Зараз тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності. Супровід здійснюється представниками кіберполіції.

- Варто наголосити, що підробні COVID-сертифікатів не врятують життя людей у разі захворювання на коронавірус. Пам’ятайте, що вакцинація є єдиним методом убезпечити себе від важкого перебігу хвороби. Тож не потрібно довіряти шахраям, які лише заробляють кошти на вашій безпеці та вашому здоров’ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь