A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Патронатна сім’я

Дата: 27.01.2022 20:46
Кількість переглядів: 263

В Україні 104 тисячі дітей виховуються в закладах інституційного догляду і лише кожен десятий – дитина-сирота чи дитина, позбавлена батьківського піклування, у всіх інших є батьки

27.01.2022 р. спеціалісти відділу соціальної роботи з населенням виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ провели семінар із безробітними громадянами в Полонській районній філії Хмельницького обласного центру зайнятості на тему: «Стань патронатним вихователем – зміни життя дитини».

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом із батьками або іншими її законними представниками.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Основні завдання патронатних вихователів:

  • забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’я дитини в період її перебування в патронатній сім’ї;
  • соціально-педагогічна підтримка та сприяння медичній, психологічній і соціальній реабілітації дитини;
  • створення умов для підтримки контактів дитини з її біологічними батьками, родичами, окрім випадків, коли це може завдати шкоди життю й здоров’ю дитини;
  • підготовка дитини до повернення в біологічну сім’ю чи влаштування в іншу форму сімейного виховання

Кандидат в патронатні вихователі, який пройшов первинний відбір, разом із повнолітнім членом своєї сім’ї, який братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною (чоловік або дружина кандидата в патронатні вихователі), проходить обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

За умови успішного проходження 

проходження навчання кандидату в патронатні вихователі та члену його сім’ї видається довідка про проходження навчання та рекомендації про можливість надання послуги патронату над дитиною.

Зарплата вихователя становить 5(п’ять) прожиткових мінімумів та становить 2393х 5 =11965 грн.,  кошти на виховання дитини – 2,5 прожиткових мінімума,(прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць  з 1 січня 2022 року.

До 6 років  — 2100х2,5 = 5250 гривні та від 6 до 18 років на одну дитину 2618х2,5= 6545 грн..

За додатковою інформацією про сімейний патронат, роль та функції батьків у патронаті  звертайтеся  до відділу соціальної роботи з населенням виконавчого комітету Полонської міської ради ОТГ за адресою: Шепетівський р-н, м. Полонне, вул. Л.Українки, 113, або за номером (0382)765558 до заступника Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Відділ соціальної роботи з населенням

ВК Полонської міської ради ОТГ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь