A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

«Хмельницькгаз Збут»: підписники тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» зменшили витрати у листопаді майже на 2 млн грн

Дата: 20.12.2021 15:14
Кількість переглядів: 848

Побутові клієнти ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», відчувають переваги тарифу «Твій газ Рівномірний платіж» у нинішньому опалювальному сезоні.

За використане у листопаді блакитне паливо підписники вигідної пропозиції заплатять загалом на 1.92 млн грн менше, ніж сплатили б при розрахунку за фактичне споживання.

Наприклад, пенсіонерка Людмила Василівна з Олешина взимку витрачає не менше 400 кубів енергоресурсу щомісяця. У її будинку площею 200 квадратів, крім неї та дорослої дочки, мешкають ще двоє малюків та старенька мати.

«Аби онукам та старенькій мамі було комфортно, раніше в зимовий місяць у нас йшло на газ приблизно 4000 грн. Субсидії для сплати цієї суми не вистачало. З тарифом "Твій газ Рівномірний платіж" від травня на паливо витрачаємо 1764 грн на місяць. У листопаді ми спалили 382 кубометри, а сплатили лише, як за 221 куб, тобто на 1288 грн менше. Для нас це суттєва перевага, адже не треба пильнувати показників лічильника, щоб уникнути надвитрат, а субсидії вже вистачає не лише на газ», –  розповідає господиня.

У середньому ж клієнти компанії, що підключили тариф, зменшили платежі за листопад майже на пів тисячі гривень кожен. 

У грудні, коли надворі похолоднішало, і енергоресурсу необхідно більше, підписники вигідної пропозиції можуть зменшити суми у рахунках вже на 5,6 млн грн загалом або приблизно на тисячу грн кожен.

«Новий тариф впровадив в Україні європейський досвід – сплату за енергоресурс рівними частинами протягом року, коли пікові витрати у холодну пору рівномірно розподіляються на теплі місяці.  У такий спосіб "розстрочка на газ" захищає гаманці клієнтів від перевантажень під час опалювального сезону, коли для обігріву домівок використовується найбільше газу. Попри цінові антирекорди на енергетичних хабах у ЄС, наші довгострокові тарифні пропозиції зафіксували вартість кубометра для населення на позначці 7,99 грн до травня 2022 року», – зауважує директор ТОВ «Хмельницькгаз Збут» Андрій Левицький.

Найбільше договорів на розрахунки частинами уклали в обласному центрі – 1727 споживачів, Кам’янці-Подільському – 1309 та Шепетівці – 746.

Нагадаємо, тариф «Твій газ Рівномірний платіж» діятиме до травня наступного року. Якщо за час дії пропозиції споживач не використає увесь запланований обсяг блакитного палива, заощаджена сума залишиться на його особовому рахунку для майбутніх платежів. Фактичний об’єм спожитого енергоресурсу визначатиметься за показниками лічильників. Інформацію про остаточний розрахунок можна буде отримати з платіжки за квітень 2022 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь