A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Уряд виділив Фонду 1,75 млрд грн фінансової допомоги з держбюджету

Дата: 16.12.2021 16:24
Кількість переглядів: 203

На погашення заборгованості із виплат допомог за лікарняними буде направлено 1 мільярд 750 мільйонів гривень фінансової допомоги з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Виділена рішенням Уряду фінансова допомога дозволить Фонду соціального страхування України погасити більшу частину заборгованості із фінансування допомог по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах. Розрахунково, кошти дозволять здійснити виплати для 330 тисяч застрахованих осіб.

Заборгованість накопичилась через різке зростання кількості листків непрацездатності, які передаються до Фонду на фінансування, у зв’язку з пандемією. За підсумками 11 місяців цього року українські працівники провели на лікарняних 36,7 мільйона оплачуваних за кошти ФССУ днів – це на 6,8 мільйона днів більше, ніж за той же період 2020-го, коли вже спостерігалось суттєве зростання через поширення COVID-19. 

Упродовж 2021 року потреба у видатках на лікарняні і страхові виплати перевищувала доходи Фонду від частки ЄСВ. Так, за підсумками листопада перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ склало понад 2,7 мільярда гривень (з урахування заборгованості, що накопичилась на початок місяця). Детальніше за посиланням.

Довідково. Відповідну постанову № 1318 «Про виділення коштів для виплати матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності» Кабінет Міністрів України затвердив учора, 15 грудня.

Після надходження на рахунок Фонду зазначені кошти будуть оперативно направлені на виплати допомог. Слідкувати за станом оплати лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де щоденно оновлюється інформація щодо профінансованих виплат.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь