A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Роботодавцям Полонської громади нагадали про легальну заробітну плату та офіційне працевлаштування

Дата: 25.11.2021 16:01
Кількість переглядів: 566

Актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у „конвертах”, реалізація гарантій оплати праці, організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати, оформлення трудових відносин  та недопущення здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації  З цією метою  робочою групою з питань дотримання законодавства України про працю, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, недопущення здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації,  забезпечення повноти і своєчасності  сплати місцевих  податків, зборів  та  єдиного соціального внеску, з залученням працівників податкової інспекції та головного  державного інспектора з питань  додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів управління Держслужби у Хмельницькій області,  здійснено обстеження 2 юридичних осіб  та   приватних підприємців м. Полонне.

    У ході заходу з суб’єктами підприємницької діяльності проведено роз’яснювальну роботу щодо рівня мінімальної заробітної плати, правильності укладення трудових договорів з найманими працівниками та  негативних наслідків нелегальних трудових відносин, в тому числі  виплати зарплати в «конвертах».

    Наголошувалося, що оформлення трудових відносин відповідно до чинного законодавства з найманим працівником, звільнює роботодавця від сплати штрафних та фінансових санкцій, передбачених чинних законодавством.

    В результаті роботи робочої групи додатково оформлено  трудові відносини із 2 працівниками, орієнтовно додаткові надходження та 3 фізичних осіб, зареєструвалися як ФОП.

       Робочою групою і надалі будуть здійснюватися дієві заходи щодо виявлення незареєстрованої найманої робочої сили, адже зменшення заборгованості по заробітній платі чи легалізація доходів - це не тільки надходження до бюджету, але й захист прав та законних інтересів платників податків.

 

            Головний інспектор з додержання законодавства про працю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь