A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Результати брифінгу за 08.11.2021. ВІДЕО

Дата: 08.11.2021 16:52
Кількість переглядів: 471

Про ситуацію із протидією COVID-19 в Хмельницькій області у ході брифінгу розповів сьогодні директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький.

Основні тези брифінгу:

= Станом на сьогодні в області 588 тисяч громадян отримали щеплення проти COVID-19, з них майже 230 тисяч щеплені другою дозою вакцини. Доведено, що вакцинація є єдиним безпечним та найефективнішим методом профілактики захворювання на COVID-19.

= З огляду на хворих, які сьогодні перебувають в закладах охорони здоров’я, можна стверджувати, що важкі та вкрай важкі випадки захворювання трапляються лише серед невакцинованих. У відсотковому співвідношенні кількість невакцинованих хворих на COVID-19 у порівнянні з вакцинованими становить майже 94%. Серед хворих, що пройшли вакцинацію однією або двома дозами, перебіг хвороби легкий або середньої важкості, без потреби у значній кисневій підтримці, дороговартісного лікування, а також період лікування протікає значно швидше.

Фото без опису

= Станом на сьогодні, в області наявна достатня кількість сертифікованих в Україні вакцин проти COVID-19, а саме: майже 40 тис. доз вакцини AstraZeneca, 47 тис. доз вакцини Coronavac. За минулі вихідні дні Хмельниччина отримала 23 400 доз вакцини Pfizer (Comirnaty) та протягом однієї-двох діб очікується ще 6 тис. доз цієї вакцини. Також Україна отримала чергову партію вакцини Moderna у кількості 5 млн доз, з якої частина буде розподілена на Хмельницьку область.

= Принципово не важливо якою саме вакциною проводити щеплення, адже свою функцію – захист організму людини від COVID-19 – вони виконують однаково якісно. Важливим є те, що звернувшись до центру масової вакцинації на щеплення проти COVID-19, своїми діями ви захистите себе, своїх близьких та суспільство від цієї загрозливої хвороби.

= На території області діють 11 центрів вакцинації: 3 у м. Хмельницький, Шепетівка, 2 у м. Старокостянтинів, по 1 у м. Кам’янець-Подільський, Волочиськ та Красилів. Також діють 103 пункти щеплення та працюють 64 мобільні бригади. Графік роботи центрів вакцинації – щоденно з 9:00 по 15:00 / 16:00.

= На жаль, чергова хвиля захворювань на COVID-19 характеризується значною летальністю, важчим перебігом хвороби та зростанням кількості хворих, які потребують кисневої підтримки.

= Вакцинуючись – ви захищаєте себе не лише від можливості потенційного захворювання, а й від можливих серйозних ускладнень в разі хвороби на COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь