A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

Інформаційна акція до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Дата: 19.10.2021 15:27
Кількість переглядів: 726

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Небайдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні – запорука успішної боротьби з проблемою.

Причинами розвитку цього явища залишається розповсюдження організованої злочинності та наркоторгівлі й недостатня боротьба з ними, домашнє насильство, пошук кращих умов життя, слабка поінформованість населення про життя і працевлаштування за кордоном, виготовлення й розповсюдження дитячої порнографії через мережу Інтернет – перераховувати можна довго, тільки констатацією факту проблему не вирішиш, але вже її усвідомлення та визнання є першим кроком до боротьби. Особливо якщо враховувати сучасні процеси глобалізації, інформатизації тощо. Фото без опису

Торгівля людьми може відбуватись у різних формах: вербування, перевезення, передача, продаж; усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях; використання в порнобізнесі, примус до заняття проституцією; використання у військових конфліктах; залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство; рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця; залучення в боргову кабалу; використання шантажу, погроз, насильства.

Постраждалі від торгівлі людьми заслуговують на повагу і допомогу незалежно від форми експлуатації.

Для успішного попередження торгівлі людьми надзвичайно важливо захищати права постраждалих і надавати їм підтримку. Це передбачає захист їхнього особистого життя, а також ряд адміністративних заходів для оформлення їхнього перебування у країні призначення із наданням безпечного житла та доступу до психологічної, медичної, юридичної та соціальної допомоги.

Працівники відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ долучилися до інформаційної акції «Хода за свободу», мета якої: поінформувати громадян про небезпеку потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію, з особливим акцентом на трудову експлуатацію.

 

Відділ соціальної роботи з населенням

ВК Полонської міської ради ОТГ

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь