A A A K K K
для людей із порушенням зору
Виконавчий комітет
Полонської міської ради територіальної громади
Хмельницька область, Шепетівський район
Офіційний сайт
40220859@mail.gov.ua
тел: 2-01-40; 0979110328

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ПИТАНЬ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА ЗАЙНЯТОСТІ НАСЕЛЕННЯ ГРОМАДИ ЗА ІІІ КВАРТАЛ 2021 РОКУ

Дата: 13.10.2021 14:36
Кількість переглядів: 560

Зазвичай, роботодавець обіцяє особі нелегальне працевлаштування і більш високу заробітну плату у «конверті».

Працівник погоджується на взаємовигідні, як йому здається, умови праці, але відразу ж стає повністю безправним перед роботодавцем, тому що по відношенню до такого працівника не діють жодні державні гарантії, передбачені трудовим законодавством, і при форсмажорних обставинах такий робітник лишається сам на сам зі своїми проблемами.

Діяльність робочої групи з питань легалізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення, яка створена у Полонській  міській  територіальній громаді, спрямована на виявлення та уникнення подібних явищ.

Працює робоча група з питань підвищення рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.
У Полонному середній рівень заробітної плати за серпень 2021 року склав 9570 грн.
З початку року проводиться постійна, спрямована на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення, інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед роботодавців та жителів громади  щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин, дотримання законодавства про працю в період обмежувальних карантинних заходів, дотримання мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці тощо. Фото без опису
У межах наданих повноважень в Полонській  громаді організовано постійну роботу із суб’єктами господарювання, які сплачують заробітну плату на рівні або нижче визначеного державою мінімального розміру. Охоплено моніторингом19 підприємств, які звітували до органів Пенсійного фонду України.
За підсумками цього моніторингу встановлено, що мінімальна заробітна плата у розмірі 6000 грн запроваджена на всіх обстежених підприємствах міста, оплата праці 99,9% працівників проводиться з дотриманням міжпосадових, міжрозрядних співвідношень, а оплата праці 68,7% працівників - з дотриманням положень галузевої угоди.
На 2 підприємствах є працівники, які отримували заробітну плату нижче мінімальної (3,7% від загальної кількості працюючих на цих підприємствах). Основні причини:
– робота у режимі неповного робочого часу;
– надання відпусток без збереження заробітної плати згідно зі ст. 84 Кодексу законів про працю України;
– інші причини: сумісництво, перехідна відпустка, лікарняні, прийняті, звільнені тощо.
На зниження рівня заробітної плати вплинула і низка чинників, зумовлених поширенням COVID-19.

Протягом ІІІ кварталу  проведено 9 інформаційно- роз’яснювальних заходів, обстежено 104 фізичні особи-підприємця та осіб,  які використовують найману працю на території  Полонської територіальної громади. 
За результатами проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи, 2 суб’єкта  господарювання, які  здійснюють діяльність на території міста, але юридична адреса поза її межами, будуть  сплачувати податок з доходів фізичних осіб до бюджету громади.

Працевлаштовано  за наслідками роз’яснювальної роботи з СГД 23 найманих працівників та 12  суб’єктів зареєструвалися, як  ФОП. 4 суб’єкта  господарювання переглянуть середній рівень заробітної плати.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь